25 de persoane în carantină într-o locaţie lângă Reşita Edilii Resitei iau masuri drastice VIDEO

25 de persoane în carantină într-o locaţie lângă Reşita . 25 de persoane venite din Italia au fost duse de autorități într-o locaţie de lângă Reşita. Oamenii sunt din diferite zone ale Italiei. Ei spun că nu au nici un simptom, că se simt foarte bine şi că au fost aduşi cu forţa din vama Cenad în această locaţie.

Locul respectiv, este foarte izolat și se află la câţiva km de Reşita, între munţi. Din păcate, în locul respectiv nu există nici un fel de semnal telefonic de la nici o reţea.

În plus, lăsând la o parte faptul că nu au nici măcar televizoare în camere, oamenii se plâng de condiţiile de cazare proaste. Dar, cea mai mare nemulţumire este legată de faptul că nu pot lua legătura cu familiile lor. Acestea nu mai ştiu nimic de ei şi toată lumea este îngrijorată.

Oamenii sunt prin curtea taberei, caută semnale telefonic, se apropie de noi şi îşi spun problemele. Ei acceptă să fie duşi la domiciliul lor şi să stea acolo în carantină, cu uşa sigilata dacă este nevoie. Un bărbat plânge şi spune că nu poate lua legătura cu familia, că este din Dâmboviţa şi nimeni nu ştie nimic de ei.

O femeie spune că nu îşi poate anunţa familia, că au acte că sunt sănătoşi, că vin din Italia dintr-o zonă în care nu erau probleme atunci când au plecat ei de acolo.

DSP Caraș-Severin a demarat ancheta epidemiologică la magazinul unde lucrează tânărul de 27 de ani confirmat pozitiv cu coronavirus. A fost stabilit un cerc de contacți, format din colegii bărbatului. Șase au fost trimiși în izolare la domiciliu. Ancheta continuă întrucât numărul persoanelor cu care bărbatul a intrat în contact este destul de mare. Deocamdată, nu a fost dispusă închiderea magazinului, dar au fost dispuse măsuri de igienizare.

Soția tânărului a fost izolată la domiciliu și nu prezintă simptome. I-au fost prelevate probe și în funcție de rezultat va fi transportată cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara

Până la această dată, în Caraș-Severin a fost confirmat un singur caz de infectare cu coronavirus, cel al bărbatului de 27 de ani din Reșița. Alte 144 de persoane sunt autoizolate la domiciliu, după ce s-au întors din zone afectate de COVID 19 iar 33 de persoane au fost plasate în carantină.

Coronavirusul anulează ediția 2020 a festivalului din Poiana Golului Custom Reșița. Hotărârea face parte din seria de măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus.Festivalul de rock din Poiana Golului „Custom Reșița” se anulează în acest an! Chiar dacă epidemia de coronavirus s-ar diminua până în iunie, nu există certitudinea ca biletele și abonamentele vor fi cumpărate de către potențialii participanți. Ioan Popa spune că banii alocați pentru festival vor fi investiți în infrastructura orașului.

Ioan PopaAlte măsuri luate de administrația reșițeană se numără suspendarea activităților sportive destinate copiilor și juniorilor de la cluburile CSM și CSS, suspendarea pendarea activității bazinului olimpic, creșe și chiar la piața de vechituri.

De asemenea primarul Reșiței, Ioan Popa, a făcut un apel către populație municipiului, un apel la responsabilitate și anume să anuleze orice deplasare care nu este de necesitate absolută. 

Totodată au fost anulate toate audiențele cu publicul, s-a stabilit ca toate reclamațiile, corespondența și adresele să fie lăsate la registratură, iar cetățenii au fost îndemnați să își plătească taxele prin intermediul platformei on-line ghișeul.ro

Comentarii

comentarii

4 thoughts on “25 de persoane în carantină într-o locaţie lângă Reşita Edilii Resitei iau masuri drastice VIDEO

  1. Distanta dintre noi si intervievati este de cel putin 10-12 m. Cititi mai cu atentie ce am scris noi mai sus si in restul materialelor. Acolo nu este nici un ,,pozitiv,,. Pana acum, din Resita, este doar un singur caz- barbatul de la Tm. Cei doi de care vb dv. confirmati azi, sunt: Femeia de 27 de ani e din Resita, iar barbatul de 55 de ani e din Cluj. Vorbim de cei doi pozitivi. Cititi informatia clara, corecta, direct de la sursa – nu umflata de minti infierbantate care nu au inteles informatia sau in lipsa de subiecte. In asemenea situatii, este bine si corect sa dai informatia asa cum este ea. direct de la sursa. Talentul jurnalistic sa fie pastrat pt. cazurile la care se preteaza. Aici nu mai pun in discutie ,,talentul,, unora de a face presa de ras prin scrisul la comanda….in fine. Asta e. Sper ca ati inteles acum cum stau lucrurile.

  2. Dvs. cand ati luat interviurile la centrul de carantina, n-ati intrat cumva in contact cu ei? Nu de alta, dar se pare ca…………Comentariu editat

  3. Conform legii, aceasta este procedura. Legea nu ne da voie sa facem publice numele. Pana acum ceva timp, mai puteam face publice initialele numelui. Din acest an si acest lucru este interzis.
    editor

  4. asa e normal sa i-se spuna numele celui infectat. sa stim daca am luat contact cu el .logic nu ?

Comments are closed.