Administratie

3 oameni morti si alti 3 raniti grav in Caras Severin

În prima lună a anului 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a efectuat 220 controale, din care 122 în domeniul relaţiilor de muncă şi 98 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aplicându-se amenzi contravenţionale în valoare de 63.000 lei.
Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 53.000 lei au fost aplicate pentru: neîncheiere în formă scrisă a contractului individual de muncă, primirea la lucru a unui cetățean non UE fără a avea aviz de muncă eliberat de Biroul pentru Imigrări al Județului Caraș-Severin, nerespectarea repausului săptămânal, nerespectarea regimului de muncă al zilierilor, nerespectarea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă la controlul anterior.

Pentru primirea la muncă a două persoane fără a le fi întocmite în formă scrisă contracte individuale de muncă, doi angajatori (cu domenii de activitate: constructii; restaurante) au fost sancţionați cu amendă contravenţională în valoare de 30.000 lei.
Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 10.000 lei, au fost aplicate pentru deficienţe ce se referă la: funcționarea dispozitivelor de protecție, instruirea lucrătorilor, efectuarea controalelor medicale la angajare și periodic, asigurarea măsurilor de prim ajutor, purtarea echipamentului individual de protecție, semnalizarea de securitate a locurilor de muncă.
În perioada 01.01.2018 – 31.01.2018 au fost comunicate de angajatori 6 evenimente dintre care 3 soldate cu deces și 3 cu incapacitate temporară de muncă, iar dacă sunt sau nu accidente de muncă se va stabili după finalizarea cercetărilor.

Inspectorii de muncă au dispus în total 272 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor.
Din aplicaţia electronică REVISAL gestionată de Inspecţia Muncii, la angajatorii din judeţ figurează 51.650 de salariaţi activi, 57.624 contracte individuale de muncă în derulare (din care 7.760 cu timp parţial, 50.730 pe perioadă nedeterminată şi 6.894 – perioadă determinată).

În baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, s-au luat în evidenţă 190 zilieri, iar conform Legii nr.62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat 5 contracte colective de muncă şi 10 acte adiţionale (prelungire a duratei de valabilitate/modificare a contractului colectiv de muncă).

Comentarii

comentarii