Actualitate

47 de persoane ucise de gripă – Doua victime sunt din Caras Severin

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă, miercuri seară, că au fost confirmate alte două decese cauzate de virusul gripal. Numărul total al deceselor din acest sezon a ajuns la 47.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Tulcea, care avea virus gripal tip A (H1) pdm09 şi condiţii medicale preexistente şi de o femeie în vârstă de 35 de ani, din judeţul Iaşi, cu virus gripal tip B, dar fără condiţii medicale preexistente cunoscute.

Niciunul din cei decedaţi nu era vaccinat antigripal. Numărul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 a ajuns astfel la 47. Virusul gripal a ucis două persoane și în Caraș-Severin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Daniel Botgros, este vorba despre o femeie de 73 de ani din Zorlencior, decedată în 16 februarie și o altă femeie de 54 de ani din Reșița, care a murit ieri. De asemenea, alte 18 persoane din Caraș-Severin sunt internate în spital, analizele confirmând în cazul lor că este vorba despre virusul gripal.

Comentarii

comentarii