7 primari mai mici și unul mai mare, la Primăria Reșița

7 elevi de la trei unităţi de învăţământ din Reşiţa (Colegiul Naţional Traian Lalescu, Colegiul Naţional Mircea Eliade, Colegiul Economic al Banatului Montan) au fost astăzi ,,primar pentru o zi”.
Aceştia au avut ocazia de a se familiariza cu administraţia publică locală, de a adresa întrebări cu privire la problemele comunităţii şi de a oferi sugestii.
Acţiunea, organizată de Primăria Municipiului Reşiţa şi intitulată „Primar pentru o zi”, se înscrie în cadrul Săptămânii Europene pentru Democraţie Locală, care se desfăşoară în perioada 13 – 19 octombrie 2014, pe tema „Democraţia participativă: împărtăşire experienţe, propuneri, decizii”.
Cu acest prilej, administraţia locală a lansat un concurs de eseuri, adresat elevilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, autorii celor mai bune lucrări fiind invitaţi la sediul primăriei.
Totodată, autorii celor mai bune două eseuri vor participa, în perioada 13 – 16 noiembrie, alături de un cadru didactic, la cea de-a VI-a ediţie a săptămânii „CAEN INTERNAŢIONAL”, desfăşurată la Caen (Franţa), oraş înfrăţit cu municipiul Reşiţa.


Cabinet Primar

Comentarii

comentarii