75 de elevi cărășeni participă la cea de-a IX-a ediție a Taberei ecumenice „Da EurHome a EurHope”

Tinerii cărășeni se întorc „acasă”. 75 de elevi participă la cea de-a IX-a ediție a Taberei ecumenice „Da EurHome a EurHope”

Cu binecuvântarea Prea Sfințitului Părinte Lucian Mic, Episcop al Caransebeșui, o delegație formată din 75 de participanți, elevi ai Colegiului Național „Traian Lalescu”, dar și de la alte licee din Reșita, alături de elevi de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, coordonati de inspector școlar pentru disciplina religie pr. prof. Nicolae Chiosa, consilier administrativ pr.ic.stavr. Alin Câmpeanu din partea Episcopiei Caransebeșului, părintele arhimândrit Casian Onita de la Mânăstirea Călugăra, părintele Damaschin Tătaru – din partea protopopiatului și de părintele Ghimboașă Petrică, însoțit de un grup de tineri de la Parohia Berzovia, au plecat vineri, 21.07.2017, spre Loreto, Italia, pentru a participa la cea de-a IX-a ediție a taberei ecumenice „Da EurHome a EurHope” ce va avea loc în Centrul ,,Papa Ioan Paul al II-lea”.

Grupul de tineri va desfășura timp de o săptămână activități în cadrul proiectului ecumenic, aprofundând tema de anul acesta, „Relația cu aproapele, cu creația, cu Dumnezeu și cu sinele”, prin conferințe, discuții pe grup, workshop-uri, voluntariat și acte de caritate. Tinerii cărășeni se întorc astfel, ca în fiecare an, la Loreto, „casa” lor departe de acasă, emoționați și entuziasmați de a-și revedea prietenii italieni, dar și de a cunoaște membrii noii delegații care se alătură anul acesta proiectului, provenită din Bulgaria. Înainte de a se întoarce acasă, cei 75 de elevi vor petrece 3 zile în parohia Borgo Santa Maria, parohie înfrățită cu Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița. Pentru tinerii care petrec aceste zile în Italia, tabăra este oportunitatea de a se dezvolta, de a se cunoaște pe sine, dar și de a petrece câteva zile într-un mediu profund spiritual, plin de înțelegere, iubire și energie pozitivă, care să îi învețe și inspire să trăiască moral și frumos.

Acțiunea tinerilor este cofinanțată de Consiliul Județean Caraș-Severin, bucurându-se de sprijinul Primăriei Reșița și al Asociației de Părinți LTL a Colegiului Național „Traian Lalescu”, condusă de doamna Manuela Ciobanu.

Comentarii

comentarii