850 de tineri înscriși la Bacalureat 2014 ediția a II a

De luni încep din nou emoțiile pentru absolvenții ciclului liceal. La cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-au înscris 860 de tineri.
Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va desfășura în perioada 18-29 august și va începe luni cu proba de competențe orale la Limba și literatura română. În județul Caraș-Severin s-au înscris 860 de absolvenți ai ciclului liceal.
Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat publicat de către Ministerul Educaţiei, sesiunea august – septembrie 2014 începe de luni şi continuă şi marţi, 19 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în paralel cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă .
În perioada 19 – 20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Apoi, 21 şi 22 august se vor evalua competenţelor digitale.
În 25 august va avea loc prima probă scrisă, cea de Limba şi literatura română. Urmează în 26 august proba la Limba şi literatura maternă, în 27 august – proba obligatorie a profilului, în 29 august – proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.
Pe 1 septembrie se vor afişa rezultatele şi tot în aceeaşi se pot depune contestaţiile între orele 12.00 şi 16.00. În zilele de 2 şi 3 septembrie va avea loc rezolvarea contestaţiilor, iar pe 4 septembrie este programată afişarea rezultatelor finale.
La nivelul județului se vor organiza trei centre de examinare pentru probele scrise la Caransebeș, Oravița, respectiv Reșița și unul de corectare la Liceul de Arte “Sabin Păuța” din Reșița.
Apoi urmează probele de competenţe în funcţie de profil.
Prima probă scrisă va fi cea la Limba şi literatura română în data de

Comentarii

comentarii