96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

basarabia-pc483mc3a2nt-romc3a2nescAstăzi, 27 martie 2014, se împlinesc 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În această zi specială, care marchează unitatea românească, Tineretul Național Liberal își reafirmă întregul sprijin pentru eforturile de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, alături de România.
”Republica Moldova aparține Europei, iar noi suntem datori să sprijinim realizarea de facto a acestui deziderat. România și Republica Moldova trebuie să aibă același destin, ca țări membre ale Uniunii Europene.” Razvan Videscu
TNL consideră că locul Moldovei în Europa Unită este unul firesc, legitimat atât de istorie, cât și de geopolitica acestei țări. Unitatea dintre cele două țări românești trebuie să se regăsească în marea familie europeană.
Contextul regional în care se află Republica Moldova este unul din ce în ce mai dificil, datorită ultimelor evenimente care au avut loc în Ucraina. În această situație, suntem de părere că Uniunea Europeană și NATO trebuie să se implice pentru ca destinul democratic și european al Republicii Moldova să fie unul sigur.
Pe 27 martie 1918, Sfatul Țării a votat în favoarea unirii cu România, după ce, cu patru luni înainte, se constituise Republica Democratică Moldovenească. Acesta a fost primul pas al desăvârșirii statului național unitar român, care s-a încheiat în același an, pe 1 Decembrie, odată cu unirea Transilvaniei cu România.
Preşedinte TNL Caraş Severin, Răzvan Videscu

Comentarii

comentarii