România este și țara mea cu copiii de la Centrul Primăvara

Copiii din învățământul special au pictat și desenat pentru un concurs dedicat Zilei Naționale a României.

O expoziție de lucrări realizate de către copiii din învățământul special cu ocazia Zilei de 1 Decembrie au fost expuse la Muzeul Banatului Montan din Reșița. Acțiunea face parte din proiectul educațional ”România este și țara mea” inițiat de către Centrul Primăvara.

Vernisajul a cuprins lucrări expuse la concursul ”1 Decembrie ziua unitații naționale”. Concursul s-a adresat învățământului special și învățământului special integrat, clase cu copii cuprinși în programul de sprijin.

La acțiunea ce a avut loc la Muzeu au fost premiate lucrările câștigătoare în cadrul vernisajului. Au participat 11 județe din țară.

Fiind un proiect educațional, s-a desfășurat pe două etape. O etapă s-a adresat copiilor iar alta s-a adresat cadrelor didactice care au desfășurat activități pe ateliere de lucru.

Este singurul proiect de acest gen pe care l-a avut până acum județul nostru, după cum a precizat coordonatorul de proiect Andreea Otzenasch.

Proiectul are peste 20 de parteneri implicați, printre care se numără Consiliul Județean Caraș-Severin, Muzeul Banatului Montan, Asociația pentru Copii Primăverii, Centrul Județean de Resurse si Asistenta Psihopedagogica Caras-Severin, școlile partenere din cele 11 județe.

Comentarii

comentarii