A murit pictorul Nicolae Dumitru Vlădulescu, liderul revoluţiei din decembrie de la Reşiţa

A murit pictorul Nicolae Dumitru Vlădulescu. În această după-aniază a încetat din viaţă, la vârsta de 69 de ani, Nicolae Dumitru Vlădulescu, cel care a condus la Reşiţa mişcarea revoluţionară din zilele de 21 şi 22 decembrie 1989, fiind, ulterior, preşedintele Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) din Caraş-Severin şi membru al CPUN pe ţară.

 

Nicolae Dumitru Vlădulescu s-a născut 26 octombrie 1949, la Prilipeţ (Caraş-Severin), a lucrat ca electrician la mina din Moldova Nouă, apoi, a fost decorator la Combinatul Siderurgic Reşiţa (CSR) şi a făcut parte din mişcarea artiştilor plastici din Caraş-Severin, în anii 70-80. După ce s-a impus ca lider al revoluţionarilor din Caraş-Severin şi a activat în CPUN, în 1991 a emigrat în Canada.

 

 

A revenit la Reşiţa după anul 2000, având deja o bogată activitate de artist plastic şi poet, devenind membru al Uniunii Scriitorilor din România. În anii 2000 a participat cu lucrări de pictură la câteva expoziţii şi şi-a lansat cărţi de poezie. În anul 2008, Vlădulescu a devenit managerul Teatrului de Vest Reşiţa, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2017. În acelaşi an şi-a cumpărat o casă veche în cartierul reşiţean Doman, pe care abia a reuşit să o renoveze în această vară. Vlădulescu a acuzat probleme de sănătate în urmă cu câteva săptămâni, având afecţiuni cardiace şi neurologice. A fost găsit fără suflare, în această după-amiază, în locuinţa sa din Doman, unde locuia singur.

A murit pictorul Nicolae Dumitru Vlădulescu. sursa: argument-cs.ro

Comentarii

comentarii