A trăit 43 de ani degeaba! – Cărășană fraierită de un escroc sentimental cu 20.000 de dolari

Metoda de înșelăciune „soldatul american”- o femeie de 43 de ani a fost indusă în eroare, plătind aproximativ 20.000 de dolari. În cursul acestei luni, o femeie de 43 de ani din județul Caraș-Severin a depus o plângere penală la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, persoana vătămată sesizând că timp de 8 luni ar fi fost indusă în eroare de un necunoscut, care ar fi abordat-o printr-o rețea de socializare și, recomandându-se a fi comandant de navă, i-ar fi câștigat victimei încrederea și i-ar fi promis că se va muta cu aceasta în România, convingând-o astfel să trimită aproximativ 20.000 de dolari, în mai multe tranșe, în diferite conturi, sub pretextul ridicării unui presupus colet conținând bani și lingouri de aur, trimis de bărbatul necunoscut în România, drept cadou pentru aceasta.

Specific acestei metode de înșelăciune, victimele escrocilor sunt contactate de persoane care pretind că au funcţii importante în armata americană. Odată câştigată încrederea, celor contactaţi li se promite o relaţie amoroasă. Atunci încep şi cererile de împrumuturi sau de achitare a taxelor vamale pentru ridicarea unor presupuse cadouri trimise de escroci victimelor.

De regulă conversațiile se poartă prin intermediul unor aplicaţii criptate, ceea ce îngreunează mult atât identificarea autorilor, cât şi dovedirea faptelor acestora.

Neavând bani suficienți în numerar, uneori, victimele își vând proprietăți și bunuri ori contractează chiar și împrumuturi bancare.

Sumele de bani obţinute de la victimele credule nu sunt însuşite, de obicei, direct de către destinatarul lor final, ci trec prin diferite circuite financiare complicate, fiind transferate de la o persoană la alta, de pe un cont pe altul, prin diverse medii financiare bancare şi nebancare, cu scopul de a se crea o mai mare aparenţă de legalitate a încasării finale.

Fiți prudenți!

Nu trimiteți bani necunoscuților care vă abordează pe internet, nu dați curs unor astfel de conversații și nu transmiteți date personale celor cunoscuți întâmplător pe rețelele de socializare!
Sesizați Poliția dacă sunteți victime ale acestui tip de fraude!

Nu ștergeți conversațiile purtate pe diferite rețele, în cazul în care sunteți victime ale înșelăciunilor prin această metodă, acestea pot fi folosite ca mijloace de probă!

Nu expediați sume de bani prin mandate online, nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute! Escrocii sentimentali fac parte din adevărate reţele infracţionale, iar sumele de bani le transferă în conturi din afara țării, prin diferite tehnici financiare, îngreunând astfel soluționarea cauzei și recuperarea prejudiciului.

Fiți prevăzători! Nu dați curs unor astfel de metode de înșelăciune!

Comentarii

comentarii

One thought on “A trăit 43 de ani degeaba! – Cărășană fraierită de un escroc sentimental cu 20.000 de dolari

  1. Dacă o PIȚI e fraierită o ia societatea razna dar nimeni nu se gîndeste la milioanele de barbați FRAIERIȚI de materialiste care-s capabile sa facă și copiii numai să stoarcă barbații de bani, PROSTITUATE VOLUNTARE ce arată o dragoste imaginară și micinoasă unui bărbat, O CĂSNICIE MINCINOASĂ ANI DE ZILE numai să-l, atragă să-l scuture de bani, să-și găsească fraierul care s-o finanțeze ani și ani de zile și în momentul cînd nu mai are bani sau nu-i mai face favorurile materiale, divorțează și-și caută alt prost. Și eu am avut deaface cu un astfel de specimen din Reșița care nu s-a căsătorit cu mine ci cu mașina mea, casa mea, banii mei și după ce am spus STOP, s-a dus și m-a lăsat singur cu DOI COPII, pe care ca bărbat i-am crescut singur! La toate astea nu se gîndește nimeni. Se gîndește doar la….. au săraca femeie! Femeia are drepturi SUPLIMENT DE VITEZĂ la categoria milă! Ia mai lăsați-o baltă și vedeți realitatea așa cum este. Ce i s-o întîmplat lui asta, bine-i șade! Ia ma-i lăsați-le naibi de c***e materialiste, că bine l-e șade!

Comments are closed.