ACȚIUNI RUTIERE PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ ÎN TRAFIC

Poliţiştii din Caraș-Severin au desfăşurat acţiuni pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice ale judeţului. Peste 300 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi, iar faţă de 13 conducători auto, complementar sancţiunii, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere.

În perioada 4 – 6 august a.c., poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin, au acţionat, zilnic, pentru prevenirea accidentelor şi depistarea participanţilor la traficul rutier care încalcă normele legale şi pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii au aplicat 337 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, pentru depășiri neregulamentare și pentru consumul de alcool.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 13 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, a limitelor legale de viteză și pentru consum de alcool și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice continuă, urmărindu-se, în special, combaterea excesului de viteză, pentru aceasta fiind folosite toate aparatele radar aflate în dotarea inspectoratului.

Exemple

La data de 4 august a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii municipiului Caransebeș – Biroul Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa strada Ardealului din localitate, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Caransebeș.
Polițiștii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
~

La data de 6 august a.c., în jurul orei 04.30, polițiștii rutieri din Reșița au procedat la oprirea unui autoturism care circula pe strada Zimbrului din localitate, dinspre Văliug spre Centru Civic.
Întrucât conducătorul autoturismului în vârstă de 18 ani, din Reșița, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor doi conducători auto s-a întocmit dosar penal

Comentarii

comentarii