AFLA CE SECRETE ASCUNDE MASINA TA DESPRE TINE

Atunci când hotărăşti să-ţi vinzi telefonul mobil, spre exemplu, nu-l dai noului proprietar până nu îi faci un reset pentru a-ţi şterge conturile din aplicaţii şi pentru a-l deconecta pe acesta de la datele importante. Şi când îţi vinzi maşina ar trebui să iei în calcul un astfel de pas pentru “resetarea” maşinii. Aceasta poate ascunde secrete nebănuite despre tine.

Specialiştii din domeniul auto ne arată în cadrul unor studii ce anume poate spune fiecare maşină despre proprietarul său şi cum să scăpăm de aceste informaţii înainte să vindem maşina unui proprietar nou.

Ce secrete ascunde maşina despre tine?

O firmă de rent a car din State a încercat un experiment amuzant cu flotă întreagă de maşini pe care o deţinea. A apelat la anumiţi specialişti în testing pentru a afla dacă maşinile suferiseră vreun accident în trecut sau dacă fuseseră păstrate şi conduse în condiţii anormale.

Ceea ce au aflat însă în urma rulării unor teste, nu numai că i-a amuzat, însă i-a şi uimit. Nu şi-ai fi închipuit vreodată că o maşină poate să ascundă astfel de secrete despre şoferul anterior.

Toate maşinile care aveau un sistem de navigare GPS şi au fost folosite prin sistemul SATNAV au păstrat şi după vânzare rutele circulate şi notiţele salvate că destinaţii favorite de şoferii anteriori. Aşadar, nimeni nu ar fi trebuit să fie surprins dacă un reprezentat al firmei s-ar fi prezentat la uşa casei fostului şofer întrebându-l pe acesta dacă mai lucrează la aceeaşi adresă ca acum câţiva ani, când a vândut maşina.

Testele avansate asupra părţilor mecanice ale maşinii au reuşit să identifice chiar şi de câte ori a fost schimbată o anumită piesă din maşină (care avea legătură directă cu sistemul de calcul de bord). Aşadar, şoferii care au vândut maşinile ar fi putut fi urmăriţi dacă mint cu privire la reparaţia maşinilor atunci când le-au vândut.

Convorbirile telefonice salvate de maşină

Toate maşinile care au fost anterior legate de un sistem automatic de bord (calculator de bord) şi au fost sincronizate cu telefonul mobil, pentru a putea răspunde la acesta din comenzile de bord, au înregistrat toate convorbirile autorilor.

Aşadar, şoferii firmelor de rent a car puteau să sune cu maximă lejeritate la rudele foştilor şoferi să se intereseze de sănătatea acestora sau să facă o glumă proastă. Nu ai vrea să te trezeşti cu un telefon de la al cincilea şofer al maşinii pe care ai vândut-o în urmă cu 10 ani, nu?

Atunci ai grijă să resetezi calculatorul de bord al maşinii atunci când o vinzi. Specialiştii pot descoperi cu uşurinţă toate aceste date în sistemul automatic de comenzi al maşinii tale. Atunci când vinzi o maşină, asigură-te că nu treci peste pasul de resetare a acesteia!

Comentarii

comentarii