Ajunși la capătul răbdării locuitorii din zona Doclin – Forotic, au ieșit în stradă VIDEO

Podul de peste pârâul Ciornovăț a devenit atât de șubred în cât orice traversare a sa este un risc. Consiliul Judeţean a limitat tonajul vehiculelor ce pot trece podul doar pe o bandă. În rest, fiecare se descurcă cum poate. Din această cauză autobuzele care aduc navetiștii la fabricile și abatoarele din zona Bocșa, nu mai trec podul. Peste 500 de oameni riscă să își piardă locurile de muncă.

Locuitorii din zona Bucșa – Surduc – Comorâște – Forotic au solicitat intervenția de urgență a autorităților pentru lucrări de consolidare a podului de pe DJ 572, dintre Surducu Mare și Doclin, care s-ar putea prăbuși oricând. Zona este una circulată, face legătura între partea estică şi vestică a judeţului, fără să mai fie nevoie de un ocol de aproape 100 de km prin Anina sau Reşita.

Multe sesizări au venit din partea cetățenilor care fac naveta pe ruta Forotic – Surducu Mare – Bocșa, dar și din partea şoferilor care vin pe această rută dinspre zona Oravița – Moldova Nouă și merg spre autostrada A1. Aceasta este cea mai scurtă rută dinspre această zonă spre autostrada A1.

,,Podului este un real pericol pentru siguranța traficului, pune în pericol viața tuturor celor care îl traversează, acesta fiind grav avariat. Fiind metalic, s-a curbat spre exterior de la căratul pietrei din carierele de granit din Surduc Banat. Podul nu a fost reabilitat niciodată integral, s-au făcut doar cârpeli. Are o vechime de aproximativ 70 de ani. Avem locuitori ce trebuie să ajungă la locurile de muncă – fie în zona Bocșa, fie în zona Oravița. Oamenii aceștia trec zilnic podul. Trebuie găsiți bani pentru repararea podului fiindcă așa nu se mai poate” spune primarul comunei Doclin, Dănuț Oană.

,.Consiliul Judeţean spune că va trimite o echipă care să analizeze dacă podul mai poate fi reparat sau trebuie construit un altul nou. Singura măsură luată a fost închiderea unei benzi a podului și limitarea tonajului. Dar asta este prea puțin. Avem autobuzele pentru transport muncitori, mai sunt diferite transporturi ocazionale. Șoferii sunt forțați să facă o0coluri între 40 și 90 de km pentru a ajunge în cealaltă parte” spune primarul din Forotic, Alexandru Sporea.

Sătui de promisiuni, ajunși la capătul răbdării și sătui să își pună viața în pericol în fiecare zi sau să repare la mașini, locuitorii din zona Doclin – Forotic au ieșit în stradă. Aproape 50 de autoturisme și peste 150 de persoane au ieșit într-un marș al disperării și al neputinței. Cu pancarte și afișe, dar și cu steagul tricolor, oamenii au protestat la 40 de grade pe câmp sperând ca cineva să își plece urechea și la necazul lor.

Comentarii

comentarii