Alexandra Gorghiu s-a întors acasă de unde a plecat pentru totdeauna pe Calea Veșniciei – Veșnica pomenire, Alexandra! VIDEO

Alexandra Gorgiu s-a întors acasă de unde a plecat pentru totdeauna pe Calea Veșniciei. Alexandra Gorghiu nu mai este printre noi, dar va fi mereu în sufletele celor care au apreciat-o si iubit-o. Un suflet bun, un suflet curat care nu a supărat voit pe nimeni niciodată. O fată cu un bunsimţ cum rar am văzut, un om cu o cultură vastă, o voce atât de plăcută şi de caldă la microfonul radioului, dar şi în faţă în faţă. La conferinţele de presă căuta să nu deranjeze nici un coleg, iar pe cameramani, îi chemă în faţa ei fiindcă ştia ce înseamnă să lucrezi cu imaginea. Alexandra – o imagine cât 1000 de vorbe, cât o poveste întreagă, Alexandra – din păcate – acum o poveste frumoasă la trecut. Dar cei care au iubit-o şi apreciat-o, nu o vor uita niciodată. Drum bun în Lumină, Alexa, Dumnezeu să îţi lumineze calea în Rai, om bun şi frumos! Dumnezeu să te odihnească în pace fiindcă de iertat, ar fi prea puţin la tine şi tu nu ai făcut nimic cu voie. Doar pentru cele fără de voie, să te ajute să treci vămile Cerului. Dumnezeu să te ierte! Odihna veșnică, suflet frumos!

Cei care au dorit să își ia rămas bun și adio de la Alexandra, i-au adus un ultim omagiu marți la capela Cimitirului nr. 8 din Govâdari unde Alexa a poposit pentru ultima dată pe această lume, de unde, a plecat spre neființă, dar mereu în pomenirea celor care au iubit-o și apreciat-o.

S-a născut la Reşiţa în 1965, 16 iunie. A debutat cu volumul de versuri „Ochiul de rezervă”, Editura Banatul Montan, 2005. Jurnalista Alexandra Gorghiu publică în diverse reviste literară din ţară; a obţinut diverse premii. De asemenea, este prezentă în volume colective ca Sala Albastră 2, Drumul către Piatra Scrisă, Caietele Festivalului Internaţional Porţile Poeziei.

„Volumul de versuri cu care a debutat Alexandra Gorghiu propune o interesantă experienţă poetică îndatorată unui ochi de rezervă care descoperă viaţa şi moartea, dar şi izomorfismul acestora cu poezi şi cuvântul”, apreciază criticul literar Gheorghe Jurma. Protagonista rubricii „250 de industrie la Reşiţa! Cetate de Foc este acum Oraşul cu poeţi” este Alexandra Gorghiu.(https://www.radioresita.ro/actualitate/audio-femeia-de-rezerva-in-orasul-cu-poeti)https://www.radioresita.ro/actualitate/audio-femeia-de-rezerva-in-orasul-cu-poeti

Mai multe emisiuni realizate de Alexandra Gorghiu la Radio Resita, le puteți asculta aici: https://www.radioresita.ro/?s=alexandra+gorghiuhttps://www.radioresita.ro/?s=alexandra+gorghiu

Cuvintele sunt puține, de negăsit pentru noi, cei ce am trăit în jurul ei. Dar le-au găsit colegii săi de la Jurnal de Caraș-Severin, colectivul din care Alexadra Gorghiu a plecat pentru ultima dată.

CARAȘ-SEVERIN – Noi, cei din redacția Jurnal de Caraș-Severin, suntem mai săraci, mai triști, mai singuri, acum după ce Dumnezeu a luat-o pe colega noastră Alexandra Gorghiu să scrie în Ceruri! După o îndelungă luptă cu cancerul, Alexandra s-a stins azi, 16 aprilie 2022, cu 2 luni înainte să împlinească 57 de ani!

A fost un om frumos care ne încânta cu lucrurile frumoase făcute de mâna ei, în special aranjamentele de Sărbători, o colegă deosebită care avea un cuvânt bun pentru fiecare, un jurnalist cu un stil al condeiului inconfundabil, un poet de o gingășie aparte. În urmă îi rămân cărțile de poezii, articolele din Jurnal de Caraș-Severin, emisiunile boeme de la Radio Reșița.

Alexandra Gorghiu s-a născut la Reşiţa, în 16 iunie 1965. Jurnalist profesionist clasa I aur (Ordinul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – acordat în 2011). Colaborează la ziarul „Timpul“ în perioada 1997–1998, cu ştiri şi articole despre evenimente culturale, cronici de teatru şi interviuri cu personalităţi culturale. În perioada 1998–2016 este realizator de emisiuni şi rubrici culturale la Radio România Reşiţa; aici a promovat literatura Banatului, mai ales prin emisiunea „Boema“; a obţinut şi premii ale Uniunii Ziariştilor Profesionişti pentru emisiunea citată, ca şi pentru „Vocile nopţii“, dar şi pentru cartea de reportaje Mozart – un vis împlinit – Reporter la Salzburg, publicată în 2010 de Radio România Reşiţa (cartea cuprinde relatări, interviuri şi impresii de la Festivalul Internaţional „Mozart 250“ din 2006, declarat de UNESCO „Anul Mozart“). În 2017 colaborează la „Cotidianul“ cu articole despre evenimentele naţionale şi internaţionale din Caraş-Severin şi interviuri cu personalităţi culturale (articolele au fost publicate online, dar şi în varianta tipărită). Din 2017 a fost redactor la „Jurnal de Caraş-Severin“ și „CAON“. Aici a scris cu preponderenţă despre activităţile culturale, dar s-a ocupat şi de alte domenii, relatînd actualitatea judeţului.

A debutat cu volumul de versuri Ochiul de rezervă, Ed. Banatul Montan, 2005, dar publică în diverse reviste literare din ţară; a obţinut premii pentru proză şi poezie; este, de asemenea, prezentă în volume colective ca Sala Albastră 2, Reşiţa, Ed. Timpul, 2004, Drumul către Piatra Scrisă, Timişoara, Ed. Marineasa, 2006 sau caietele Festivalului Internaţional de Poezie „Porţile Poeziei“, Reşiţa, Editura Tim, 2011-2015. Este membră a Cenaclului ,,Semenicul“ din 1990. La ediţia 2015 a Festivalului Internaţional de Poezie „Porţile Poeziei“, de la Reşiţa, i-a apărut volumul propriu cu titlul Dincolo de porţi…, în care reporterul prezintă opinii ale participanţilor la festival (ediţie bilingvă română-engleză, traducerea Adei Cruceanu).

A plecat prea devreme și ne pare atât de rău. Atât de rău… Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun!

Colegii din redacția Jurnal de Caraș-Severin!

La realizare articolului am folosit fotografii de pe pagina de fb Maria Gheorghiu, informații de pe www.caon.ro si https://www.radioresita.ro/?s=alexandra+gorghiu

Comentarii

comentarii

3 comentarii la „Alexandra Gorghiu s-a întors acasă de unde a plecat pentru totdeauna pe Calea Veșniciei – Veșnica pomenire, Alexandra! VIDEO

Comentariile sunt închise.