Angajații Spitalului Județean de Urgențe din Reșița au ieșit din nou în stradă VIDEO

Aproximativ 60 de angajați Spitalului Județean de Urgențe din Reșița au ieșit din nou în stradă. Câteva zeci de salariați au ieșit în fața spitalului nemulțumiți fiind de faptul că li s-au diminuat sporurile, fapt ce va duce la scăderea veniturilor pe care le au.
Nemulțumirile angajaților sunt generate de scăderea unor sporuri, care vor duce la diminuarea veniturile la finalul lunii. De asemenea unii dintre ei spun că sunt nevoiți să cumpere din banii lor consumabile și chiar medicamente. Alți protestatari merg mai departe cu acuzele și arată spre conducerea unității spitalicești, acuzându-l pe Waldemar Murgu de management deficitar. Acesta a fost numit politic pe aceasta funcție in toamna anului trecut.

Conducerea unității sanitare a operat aceste diminuări ale sporurilor în urma unor simulări și discuții avute atât la nivelul consiliului Județean cât și cu liderii de sindicat.

Managerul spune ca ,,Am aplicat legea 100%. Legea cere ca procentul de 30% per unitate, să nu fie depășit. Au fost reduse doar acele sporuri variabile.

Liderii sindicatului din spital au declarat că această stare de nemulțumire este una normală, însă soluția trebuie dată la nivel național, nu pe plan local.

Protestatarii de la unitatea spitalicească din Reșița au plecat spre Palatul Administrativ pentru a-și transmite nemulțumirile conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin. Mai pe scurt, protestatarii au cerut actualei conduceri sa nu taie aceste sporuri. O miscare similara a avut loc pe vremea directoratului doctoritei Bacer. Atunci, demersul lor a reusit, de aceasta data, Murgu s-a aratat impasibil la cererile angajatilor replicand ca el a actionat legal 100%.

Comentarii

comentarii

One thought on “Angajații Spitalului Județean de Urgențe din Reșița au ieșit din nou în stradă VIDEO

  • 20 martie 2019 la 14:52
    Permalink

    Au si salarii foarte mici…. Nu va e rusine ca unii dintre voi stati si frecati menta si asteptati ca pacientii sa va tot bage in buzunare!

Comentariile sunt închise.