ANM: Vreme caldă în următoarele două săptămâni; ploi pe arii extinse aproape zilnic, din 16 februarie

Regimul termic va fi oscilant în următoarele două săptămâni, cu temperaturile medii diurne ce vor urca până la 19 grade Celsius, dar și cu intervale în care ploile vor fi prezente aproape în fiecare zi, în unele zone începând chiar din 15-16 februarie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabilă în intervalul 15 – 28 februarie, publicată luni.

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 16 grade și minime de 7 — 8 grade, apoi, până în 20 februarie, valorile termice vor scădea treptat. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o nouă creștere, astfel că, în medie, maximele diurne vor fi cuprinse între 9 și 13 grade, iar minimele nocturne între un grad și două grade. Va ploua aproape în fiecare zi, pe arii extinse în 15, 19, 23 și 24 februarie, când, izolat, se pot cumula și cantități de apă mai însemnate.

La munte, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Mediile temperaturilor diurne vor fi de 10 grade în primele două zile, apoi vor scădea treptat și vor ajunge la zero grade în 20 și 21 februarie. Ulterior, vor mai crește puțin și se vor menține în jurul valorii de două grade. Temperaturile minime vor fi ușor pozitive între 15 și 17 februarie, apoi se vor încadra, în general, între—5 și—2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ploile până în data de 19 februarie, apoi se vor semnala îndeosebi ninsori și lapoviță.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Comentarii

comentarii