Anvelopare in masa la Resita – 50 de blocuri turn eligibile pe bani europeni

Administrația locală a demarat procedurile privind obținerea fondurilor folosite la anveloparea blocurilor turn din municipiu. Peste 50 de blocuri turn vor beneficia de reabilitare termică.

Viceprimarul Ioan Crina a precizat că locuitorii blocurilor turn de pe I.L. Caragale vor fi primii care vor beneficia de acest proiect de reabilitare termică în acest an.
”Suntem în faza în care am cerut o ofertă pentru studiu de fezabilitate pentru blocurile de pe I.L. Caragiale, blocurile pentru care avem toate documentele”, a spus Ioan Crina.

Începând cu data de 16 mai și până în luna noiembrie se depun proiectele privind anveloparea blocurilor din Reșița prin programul de finanțatre europeană privind reabilitarea termică a blocurilor.

De acest proiect vor beneficia blocurile turn din zona Centrului Civic, zona Valea Domanului, zona Pieței de Sud și blocurile de pe Bulevardul Republicii, pe ambele părți. Au fost alese blocurile turn deoarece sune eligibile proiectele pentru blocurile care au în componență un număr de 84 de apartamente iar blocurile turn sunt cele care se încadrează în aceste cerințe impuse prin proiect.

Viceprimarul a precizat că vor beneficia de acest proiect de anvelopare în jur de 100 de scări de bloc, deși există o reticiență din partea locuitorilor și nu se pot aduna 2/3 din semnături din partea locatarilor pentru demararea acestui proiect, pentru fiecare scară în parte.

Prin reabilitarea termică a blocurilor se vizează și o schimbare a aspectului orașului care va căpăta un aer mai îngrijit.

foto:mapio.net

Comentarii

comentarii