Aparatura medicala de ultima generatie pentru Spitalul din Resita VIDEO

Palatul administrativ din centrul Resitei,  a găzduit conferința de promovare a proiectului strategic ”lnițiativa comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: diagnostic și tratament îmbunătățit al tratamentul tumorilor maligne”.

Proiectul, care este unul transfrontalier, are o valoare totală de aproximativ 12 milioane de euro și are drept parteneri Spitalul Județean de Urgență Reșița, Spitalul Clinic de Urgență Timișoara prin Centrul OncoGen și Spitalul General din Pozarevac – Serbia, ca lider de proiect, alături de Ministerul Sănătății din țara vecină. Prin intermediul proiectului, pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița vor fi achiziționate o serie de echipamente, printre care, un computer tomograf, ecografe – urologic, pleumologic, cu sonoelastografie, monitoare funcții vitale, paturi electrice, aparat Roentgen – grafie-scopie, un laparoscop urologic – sistem 3D, câte un colonoscop, uteroscop, cystoscop, resectoscop, pleuroscop, bronhoscop și multe altele.
Valoarea acestor echipamente este de peste 2,5 milioane euro. La rândul său, Spitalul General Pozarevac va moderniza clădirea, va construi șase încăperi noi și alte departamente relevante pentru cele mai comune tipuri de cancer. Pentru toate acestea, spitalul din Pozarevac va beneficia de aproape 4,7 milioane euro. Nu în ultimul rând, Spitalul Clinic de Urgență Timișoara va beneficia de peste 3 milioane de euro, centrul OncoGen urmând să elaboreze aplicații software dedicate, care vor fi implementate ulterior în toate spitalele din regiune.

Comentarii

comentarii