Aperitive simple si sanatoase pentru masa de Pasti

Pe langa ouale vopsite, aperitivele pot fi un adevarat decor pentru masa de Pasti, daca ne lasam imaginatia sa lucreze in voie. Cateva idei, care speram sa va ajute:
pregatiri paste

Lalele

Crestati cateva rosii in varf, umpleti-le cu amestec de branza, unt, ceapa tocata fin, marar dupa plac, puneti-le codite din foi de ceapa verde si asezati-le in forma de buchet pe un platou.

Puisori din oua fierte

Cand fierbem ouale pentru vopsit se intampla ca unora sa le plesneasca coaja. Lasati-le intregi, crestati in partea de sus albusul astfel incat sa se vada galbenusul, pe care aplicati doua cerculete de maslina neagra in forma de ochi si o bucatica de morcov in forma de cioc. Asezati-le pe pat de salata verde.

Rulouri de sunca

Pentru a inlocui banalul platou cu salata de boeuf, faceti rulouri din felii de sunca presata umplute cu salata boeuf, printre care puteti intercala cornete din felii de cascaval cu una-doua masline negre.

Rulouri de dovlecei

Taiati dovleceii in felii pe lung, prajiti-le cat sa devina aurii pe o tigaie nonaderenta si faceti rulouri umplute cu branza telemea rasa legata cu unt sau putina smantana, condimentata cu piper si marar. In mijloc puteti adauga o fasie de somon marinat.

Ardei grasi colorati

Taiati ardeii (unul rosu, unul portocaliu, unul galben) pe jumatate in lung si umpleti-i cu amestec de branzeturi (telemea, urda, cas), la care adaugati unt, piper, sare daca mai este nevoie, marar, daca va place. Ornati cu rondele de ceapa rosie sau cu ridichi rosii taiate felii.

Branza feta in seminte de susan


Taiati felii de circa 2 cm branza feta, sau telemea, tavaliti-le prin ou, faina, ou din nou si apoi prin semintele de susan. Prajiti-le in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc usor si lasati-le pe prosop de hartie sa se scurga de grasime. Sunt foarte bune calde. Faina poate fi aromatizata cu cimbru, oregano sau piper.

Bilute colorate

Se amesteca branza telemea rasa cu branza dulce scursa si putina smantana pentru legat si se fac bilute ceva mai mici decat mingea de ping-pong. Se dau la rece sa se intareasca. Inainte de asezarea pe platou se tavalesc prin piper colorat, marar taiat fin, turmeric si piper negru. Se servesc in scobitori alaturi de cate o maslina verde umpluta cu gogosar.

Cosulete din prosciutto

Se fac rulouri din prosciutto umplute cu fasii lungi de ardei grasi colorati, branza taiata in forma de batoane, asezate ca un buchet mai inalt decat felia de prosciutto si se leaga cu foi de ceapa verde.
Sursa> http://www.curademiere.ro/aperitive-simple-si-sanatoase-pentru-masa-de-pasti/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii