Aproape 700 de şomeri la Moldova Noua – Fabrica îşi închide activitatea din cauza lipsei de personal

Fiindcă nu mai are cu cine să lucreze, Compania Aptiv Electrical Distribution Systems Romania – Delphi Packard – cum o stiu toți, cel mai mare angajator din Moldova Nouă, își încetează activitatea. În ultimii doi ani, firma a pierdut peste 1000 de angajaţi, majoritatea tineri care au emigrat. În felul acesta, aproape 700 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă, asta în condiția în care zonă Moldova Nouă este un pol al sărăciei și al șomajului pe harta României. În urmă cu câțiva ani, Combinatul de extracție și preparare a cuprului s-a închis și 5000 de localnici au rămas fără un loc de muncă. Acum totul este o ruină.


Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, unde lucrează în prezent aproape 700 de persoane, se va închide la sfârşitul lunii martie, din cauza lipsei forţei de muncă, limitată în această zonă fostă monoindustrială până mai în urmă cu vreo 10 ani.

,,În urmă întâlnirii avute în data de 19 ianuarie cu reprezentanţii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul că fabrică din Moldova Nouă nu mai poate să susţină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune. Pentru a desfăşura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forţa de muncă, e nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiţi să luăm decizia de a ne ajusta operaţiunile din România”, a anunţat conducerea fabricii într-un comunicat.


Conducerea firmei a anunţat că îşi va închide porţile până la finele lunii martie și oamenii vor beneficia de salarii compensatorii. În funcție de vechime, foștii angajași vor primi minim 4 salarii compensatorii.

Administraţia publică a inițiat deja, discuţii pentru a atrage alţi investitori în zonă. Fabrica din Moldova Noua, specializată în producţia de echipamente electrice pentru maşini, a fost deschisă în 2011. În România, Delphi Packard mai are deschise fabrici la Sânnicolau Mare, Ineu şi un Centru de Inginerie la Arad.

Comentarii

comentarii