Aproximativ 400 de profesori și cadre nedidactice in fata prefecturii VIDEO

Dacă la început mitingul a fost sub semnul întrebării din cauza vremii capricioase, aproximativ 400 de profesori și cadre nedidactice din unitățile de învățământ din Caraș-Severin au protestat, astăzi, în fața Instituției Prefectului din  Reșița. 

Chiar dacă județul Caraș Severin are cea mai redusă populație școlară din țară, fiind ultimul și ca număr de locuitori, cadrele didactice sunt alături colegii din țară și au ieșit și la Reșița în stradă, nemulțumite de atitudinea guvernanților. Dascălii spun ca se simt umiliți și sunt hotărâți sa continue protestele. În Caraș-Severin sunt în grevă aproximativ 62 la sută dintre angajații în învățământ: aproape 2.000 de cadre didactice și 500 de angajați din rândul personalului auxiliar și nedidactic.

O delegație a protestatarilor a fost primită de prefectul județului. O nouă acțiune de protest va avea loc luni, 29 mai. 

Comentarii

comentarii

One thought on “Aproximativ 400 de profesori și cadre nedidactice in fata prefecturii VIDEO

  1. Da și poate ar fi bine să nu mai vedem și auzii, citi pe net, despre profesori și învățători vîrstnici ce țipă la elevi, ce aplică violențe prin loviri cu liniarul peste cap sau cu palma, care jignesc elevii facîndui inculți, blegi, analfabeți, proști etc., că nu mai suntem pe vremea lui ceaușescu. Specimenele astea ar fi bine să se cărăbănească în pensie unde le e locul și să lase locul cadrelor didactice tinere. Sunt născut în 1962, am fost elev la Gen. Nr. 7 în Reșița. Numai eu știu cîtă bătaie am mîncat de la învățători și profesori. Numai așa ca exemplu, anii 70, profesoara de matematică MITROFAN care știa numai să țipe pînă i se umflau venele la gît și să lovească cu dunga linearului în cap dacă n-e scotea la tablă și făceam o greșeală. Toate specimenele astea învechite ce încă mai profesează pt. că „au pile” cu pregatire stalinistă, ar trebui să dispară rapid din învățămîntul românesc modern al secolului 21 pt. binele și viitorul elevului.

Comments are closed.