Asa iti poti da seama de carnea cancerigena!

Ca sa stii ce cumperi, ia-ti cu tine lupa cand mergi la magazin ( glumim, in parte, dar exista multe situatii in care scrisul de pe etichetele produselor este prea mic).

Apoi aminteste-ti aceste sfaturi utile ale medicului veterinar Miroslav Stojsica, un fost inspector veterinar federal:
Este extrem de important sa citim etichetele produselor.

Intaiul motiv ca sa nu cumparam carnati, cremwursti si salam o reprezinta faptul daca eticheta este marcata cu MSM( carne procesata mecanic). Asta inseamna ca o masina a tocat carnea si a maruntit oasele, care contineau toate urmele de antibiotice, hormoni, metale grele si alte otravuri pe care animalul respectiv le-a consumat pe parcursul vietii.

Acelasi lucru este valabil si in cazul in care pe eticheta se gaseste ca emulgatorul este nitrit, sub numele de E249, E250, E251 si E252.

Acestia sunt daunatori intrucat aminoacizii din carne produc un compus cancerigen numit nitrosamina. Carnatii, cremwurstii, salamul si pateul contin polifosfati marcati cu E451, E452, E453, care sunt toxici si care, popular fie spus, ne afecteaza genetic.

Fii foarte atent si evita consumul produselor care contin E407, compus cancerigen. Acesta se lipeste de peretii intestinali, creand inflamatii ce mai tarziu pot degenera in cancer la colon – avertizeaza expertii.

In plus, daca vei citi etichetele, vei vedea ca unele produse contin arome – evita pe cat posibil produsul pe a carei eticheta este scris glutamat MSG.

Tot ce am dezvaluit se aplica in cazul produselor din carne preparata si semi-preparata. Cand vine vorba de a cumpara carne proaspata, de exemplu cotlet de porc, uita-te daca bucata de carne are fasii de grasime sau nu. Daca da, inseamna ca animalele nu au fost prost hranite. Daca nu exista urme de grasime, iata dovada ca porcul a consumat, alaturi de alimentatia specifica, hormoni si antibiotic.

Pentru a nu se strica, carnea trebuie depozitata in locuri special amenajate.

Carnea prajita contine un compus cancerigen, numit dioxina. De aceea este indicat sa prepari carnea la cuptor, in tigaia de teflon cu putin ulei, sau pe gratarul electric. Daca preferi mirosul de fum, exista si varianta de preparare a carnii pe gratar clasic( pe carbune).

In acest caz, asigura-te ca ai pus carnea la prajit dupa ce carbunele s-a transformat in jeratic si a incetat sa mai scoata fum – explica Dr. Stojsic, care concluzioneaza ca in mod sigur copiii nu ar trebui sa consume aceste produse, mai ales carnati si pateu.

Cu putin efort, pateul poate fi pregatit in casa, astfel incat sa obtii un produs sanatos.

DISTRIBUIE TUTUROR SA AFLE ACESTE LUCRURI!
http://frip.ro/este-extrem-de-important-sa-citim-etichetele-produselorasa-iti-poti-da-seama-de-carnea-cancerigena/

Comentarii

comentarii