MondenSănatate

Asta este: 10 semne că începi să îmbătrâneşti

ganduriDupă ce am făcut un sfert de veac (şi mi-am revenit din mahmureală) timp de câteva luni am fost ca un câine crescut în apartament scăpat prima dată într-o curte. Cam aşa am alergat din bar în bar în crâşmă în club, în excursie, în city break în orice de parcă următoarele 12 luni aveau să fie ultimele înainte de sfârşitul lumii.

Am obosit după primele două şi am rostit celebra replică: „I am too old for this s*it…”. Adevărul este că de la un punct încolo cam asta e realitatea. Eşti prea bătrân pentru multe lucruri. Dar cum îţi dai seama care este acel punct? Iacă nişte indicii:

1. Chefurile din timpul săptămânii sau simplele ieşiri cu prietenii nu se întind mai târziu de 11.30 pm. Pentru că a doua zi te duci la muncă. Şi dacă nu dormi un minim de ore vei arăta ca o nevertebrată lichefiată pe scaunul de la birou şi orice zgomot va părea un baros izbit drept în fruntea ta. În aceeaşi categorie intră şi mahmureala de două zile. Cu cât îmbătrâneşti cu atât devine tot mai greu să consumi şi să elimini alcoolul din organism.

2. News Feed-ul tău de Facebook e plin cu poze cu bebeluşi. Pe care fie i-ai botezat sau sunt ai foştilor tăi iubiţi sau ai prietenilor tăi. Nu mai da scroll, nu vei mai găsi poze din club sau din tabără. Au dispărut de mult. Scutecul is the new black pentru tine.

3. Sectorul de tribună cu scaune de la concerte nu mai e chiar atât de nasol. Mai ales pentru concertele care durează mult. E puţin mai scump, dar măcar stai jos.

4. Te bucuri la chestii pe care acum ceva timp nu le înţelegeai deloc cum ar fi scăderea TVA-ului, a dobânzii, ieftinitul ţigărilor, promoţiile la magazin şi te bate gândul să îţi iei un animal de casă. Sau două.

5. Şi fiindcă tot vorbeam de concerte. Ce e toată muzica asta nouă de care nu am auzit niciodată? Cine e Miley Cyrus? Cine sunt One Direction? Ce-i treaba asta de seamănă cu un mesaj de eroare într-o hidrocentrală…. dubstep? Ok. Şi metalstep? Huh? Da. O grămadă de muzică despre care habar nu ai pentru că au apărut când tu deja dădeai primul interviu de job.

6. Pantofii şi hainele nu mai sunt alese după un singur criteriu. Până acum erau cool sau trendy. Acum trebuie să fie şi comode şi să şi reziste şi să nu te bată sau roadă, să ascundă burta sau să fie potrivite pentru birou.

7. Petrecerile devin brusc mult mai zgomotoase, nu pentru că aţi asculta voi muzică la fel de tare ca în adolescenţă, ci pentru că prietenii tăi aduc cu ei o armată de copiii mici care fac gălăgie.

8. Hostelul sau, mai rău, cortul nu mai sunt o variantă pentru concediu. Te vei trezi spunând des replica: mai bine dau un ban, dar am şi eu baie în cameră, e mai linişte, nu ne înghesuim….

9. Te uiti la filme şi seriale familiste şi te trezeşti că empatizezi foarte bine cu părinţii copiilor şi aproape deloc cu adolescenţii de acolo. E cam acelaşi moment în care îţi dai seama că părinţii tăi când erau de vârsta ta deja aveau un copil, cel mai probabil pe tine şi erau căsătoriţi de vreo 3-4 ani, chiar mai bine. Şi tu ce ai? În afara unui atac de panică?

10. Începi poveşti de tipul: Când eram eu în liceu, prin nouăş…cinci…şapte…sau era nouăş..opt? Eram a 11-a sigur. Nu, ceea ce este sigur este că au trecut vreo 10 ani de atunci şi nu mai ţii minte mai nimic.

getlokal.ro

Comentarii

comentarii