Asta numai în România se poate întâmpla – au furat și ultima cărămidă

poligonÎn anul 1992 Consiliul Local al municipiului Reţiţa, a dat în folosinţă gratuită un teren de 80 de ha Ministerului Apărării Naţionale, teren pe care unitatea militară care exista pe atunci în Reşiţa, U.M. 02524, l-a amenajat. Militarii și Gărzile patriotice de la acea vreme, au făcut amenajările necesare și l-au folosit ca şi poligon de trageri, mai exact, Poligonul Reşiţa- Moniom.
Numai că în anul 2005, unitatea militară s-a desfiinţat, iar de atunci, poligonul nu a mai fost folosit decât ocazional pentru activităţi specifice de distrugere a muniției sau alte aplicații tactice de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”.
În anii 2006 şi 2009, prin hotărâri ale Consiliului Local, terenul pe care se afla Poligonul a fost trecut din domeniul public al statului şi administrarea MAN, în domeniul public al municipiului Reşiţa, împreună cu toate construcţiile aferente, adică 246 mp, mai exact clădirea cazarmei. Acolo au existat birouri, dormitoare, magazii, încăperi cu destinații tehnice ca grupuri sanitare, bucatarii sau radio-comunicații.
Toate bune și frumoase, s-au semnat actele, dar când autorităţile locale s-au deplasat la faţa locului, au realizat că din clădirile fostei cazărmi, nu a mai rămas nici măcar fundaţia. Locuitorii din zona Moniomului care au sălașe pe dealuri și nu numai, au avut grijă să demoleze și să care de acolo totul- cărămidă cu cărmidă.
Puși în fața faptului împlinit, domnii consilieri locali nu au avut alceva de făcut decât să-și anuleze propria hotărâre, de fapt- asta a dus la revocarea tuturor hotărârilor de până atunci.
Autoritatea locală îşi doreşte ca întreg terenul fostului poligon să tracă din domeniul public al statului şi de sub administrarea Ministerului Apărării, în domeniul public al Reşiţei şi să fie administrat de Consiliul Local, pentru că, precizează primarul Reşiţei, ,,acest teren poate fi folosit pentru realizarea de lucrări şi obiective în interes local. Nu se cunoaşte cu precizie care va fi destinația acestui teren, dar reprezentanţii locali îşi doresc să întrebuinţeze acest loc în folosul cetăţenilor”.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Asta numai în România se poate întâmpla – au furat și ultima cărămidă

  1. De ce sa aiba grija angajatii statului de ceva ce le apartinea? De ce sa nu-i scada valoarea, sa-l ia primaria si sa-l dea pe nimic de exemplu lui barbalatasideasa?

  2. Asa au inteles angajatii Statului sa administreze patrimoniul.Acum este sarcina Parchetului Militar sa-si faca treaba iar cei vinovati de neglijenta, jaf sa plateasca din propriile salarii sau pensii dupa caz. Dar daca nici acestia nu-si fac treaba, atunci nici demersul jurnalistic nu mai foloseste la nimic.

Comments are closed.