Astazi gatim o reteta a unei cititoare- Galuste la cuptor a la Dana Dobroiu din Italia

Dana este o pasionata a bucatariei, gateste din placere si urmarind zi de zi retetele din InfoCs, astazi s-a decis sa ne dezvaluie si noua una dintre retetele ei preferate: Galuste la cuptor.

. 300 ml lapte
. 100 gr unt
. sare dupa gust
. 200 gr faina
. 6 oua
. 100 gr parmigiano ras marunt
. crema béchamel
. branza emental (sau gruviera) ras mare

Preparare:

1. Punem la foc mic,intr-o cratita (teflon) laptele si untul
amestecand pana incede sa fiarba.
2. Adaugam sare dupa gust si faina amestecand energic 2-3 min
pana se desprinde de pe cratita(se face ca pireul).
3. Punem compozitia intr-un castron si amestecam inca 2 min si
lasam totul la racit.
4. Adaugam jumatate din parmigiano si cele 6 oua cate unu per
and amestecand pana incorporam toate ouale.
5. Lasam in frgider 1 ora.
6. Cu o lingurita formam galustele si le punem in apa sarata cand
fierbe.
7. Cand se ridica sus de pe fund le luam cu o paleta cu gaurele si
le punem intr-un vas termorezistent.
8. Deasupra punem crema bechamel, presaram restol de
parmigiano si deasupra ementalul ras.
9. Lasam in cuptor la 200°C pana face un pic de crusta maronie.

Pofta buna!

Comentarii

comentarii