@Breaking newsActualitate

Atât de săraci încât Moș Niculae și Moș Crăciun, nu le-au găsit adresa VIDEO

O tânără mama a 6 copii, a ajuns la capătul puterilor și cere un strop de compasiune și o mână de ajutor. Femeia împreună cu cei 6 copii și cu bunica copiilor, trăiesc în clădirea dezafectată și aproape o ruină, a fostei mine de bauxite. Aceasta este undeva la vreo 10 km de orașul Moldova Nouă, în plin câmp. Fără apă, fără canal și fără o minimă condiție de trai. Așa cum a putut cu lucruri primate de la unii și alții sau găsite la ghena de gunoi, femeia și-a amenajat două camera în care locuiesc toți 8: ea, cei 6 copiii și bunica copiilor.

Soțul este condamnat la închisoare fiindcă a furat fier din uzina de preparare a bauxitei – dezafectată și aproape o ruină. Cu ajutorul social și alocația copiilor femeia se descurcă. A cumpărat lemne, copiii sunt curați și bine hrăniți, merg la școală, dar cel mai grav este că de ieri, nu mai au curent electric. Până acum, a beneficiat doar de o linie de curent de 110 volți de la iluminatul public care le-a asigurat iluminatul cât de cât. Dar, la dispoziția unui angajat al primăriei, au fost tăiate firele de alimentare.

Edilul Ion Chisăliță, spune că s-a luat măsura întreruperii curentului deoarece mama nu plătește. Asta în condiția în care acest lucru este imposibil deoarece femeia nu are un contract de închiriere al spațiului respectiv. În aceste condiții, nu I se poate instala un contor de curent. Apa de băut o aduce cu bidonul dintr-o baltă aflată la vreo 200 de m de maghernița în care locuiește. Din cauza apei – care practic vine dintr-o galerie de mină abandonată, hainele capătă un miros înțepător și apa își schimbă culoarea la fiert. Dar, altă sursă de apă nu există pe o rază de cel puțin 5 km.

Edilul orașului spune că el cunoaște problema, că această problemă a femeii se va rezolva. Cazul ei va fi analizat în comisia de fond locativ și în funcție de criteriile de prioritate și punctaj, va fi mutată într-o locuință socială – oricum cu condiții mai bune și mai civilizate ca cele de acolo. Cea mai mare dorință a familiei și a celor mici, este să aibă o casă și căldură. Cât despre Moș Niculae, acesta se pare că a uitat adresa familiei Varga. Poate că Moș Crăciun îi va găsi și pe ei și pe lângă casa caldă, le va lăsa și jucăriile pe care și le doresc așa de mult: păpuși și mașinuțe cu telecomandă. Mama copiilor plânge și povestește problema ei, arată în ce condiții locuiește, locurile pe unde plouă în camera, spune că i se tot refuză o locuință socială, este mereu amânată, că i-au tăiat și lumina, că cei mici nu au primit nimic de Moș Niculae și probabil la fel va fi și de Moș Crăciun.

Femeia spune și arată ca are grijă de copii, le arată ghiozdanele, plânge și spune că nu mai poate, că nu are nici un ajutor, apoi merge după apă la baltă, ia apă și arată cât este de murdară, dar altă posibilitate nu are. Apa care vine dintr-o galerie de mină abandonată, miroase urât și își schimbă culoarea la fiert.

Comentarii

comentarii

One thought on “Atât de săraci încât Moș Niculae și Moș Crăciun, nu le-au găsit adresa VIDEO

Comentariile sunt închise.