Atenție, atac informatic cu viruși prin (fb) Facebook nu primiți si nu deschideti nimic neinformati

Atenție, încă de miercuri noaptea, un nou virus se raspandeste pe Facebook, reusind sa infecteze deja o parte dintre utilizatori. Este vorba de o invitație pentru a deschide un link cu trimitere către un album de fotografii sau filmuleț. NU ACCESA SI NU DESCHIDE!

Atacul se prezinta sub forma unui link al unei fotografii trimisă de un prieten din lista dv. sau postat pe un grup fb. Dupa ce utilizatorul da click pe link, e dus catre un site care ii cere sa downloadeze un plugin pentru a putea urmari filmuletul. In mod normal, o fotografie are terminatia .jpg. De aceasta dată, avem o termminatie zip.html Ba mai mult, esti invitat prin textul ,,neaparat tre sa vezi fotografiile astea! uita-te de pe calc”. Deci – NU ACCESA SI NU DESCHIDE LINK-Ul. In plus, este bine sa iti anunti prietenul ca a devenit ,,un răspândac de virusi fara să vrea”.

Păcăleala este f bine realizata, apare acolo chiar si fotografia dv. ca sa va facă să credeti că totul este real. Isi mai poate face aparitia sub forma unei fotografii sau a unui anunt de vanzare sau a unui concert cu interpreti de renume sau poze pornografice.

Daca downloadeaza plugin-ul, virusul tip ,,troian sau tojan” patrunde in calculator, luand toate parolele de mail, Facebook si Twitter ale utilizatorului. Ce este mai grav, dacă faceti tranzactii bursiere si bancare de acasă, va puteti pune in pericol conturile si economiile de la bancă.

Un utilizator al carui calculator este deja infectat, va „ajuta” la infectarea altora, care ii sunt prieteni pe Facebook. Atacatorii pot trimite tuturor celor din lista de prieteni link-ul care duce la download-ul plugin-ului fals.

Nu deschideţi si nu daţi click sub nici o formă pe imagine sau pe link. Ştergeţi imediat din computer ,,măgăria” și anunțați persoana respectivă că ,,are viruși și îi distribuie și pe la alții”.

Nu este de joacă, vă infectaţi calculatorul şi pierdeţi o mulţime de date.

Comentarii

comentarii

5 thoughts on “Atenție, atac informatic cu viruși prin (fb) Facebook nu primiți si nu deschideti nimic neinformati

  1. Totally wrong! Nici nu am nevoie de explicatie, decat ca din 2…3 logari nu poti sa deduci. algoritmul de criptare, nu e sirul lui Fibonacci ca sa afli urmatorul numar daca le stii pe cele 2 predecesoare.

  2. Aveti perfecta dreptate codul generat de aparat este in functie de seria aparatului si de codul pin tastat. Acestea doua raman neschimbate deci algoritmul generaza un cod in functie de doua variabile fixe si una „aleatoare”. Daca variabila „aleatoare” se cunoaste nu e nevoie sa descoperi codul pin si nici seria aparatului ci doar sa astepti cateva logari „pentru cercetari” iar urmatoarea e garantata !
    Nu vreau sa creez panica ci doar sa atrag atentia pentru a fi precauti !

  3. Domnule Cristian, SIGUR, ma repet, SIGUR nu va stii urmatorul cod generat, este dezvoltat special sa nu poti ghicii urmatorul cod generat, imagineaza-ti un „reverse engineering” pe un astfel de aparat(fiecare fiind diferit si generand alte coduri in functie de o cheie trecuta pe spatele aparatului , daca ai observat) deci codul se genereaza astfel ( algoritm + COD UNIC =cod de acces), de unde ar sti „hotii” ce cod am eu pe aparat ?

    Cand unii vorbesc in necunostinta de cauza se genereaza panica, haideti sa simplificam lucrurile si sa spunem doar ceea ce este demonstrat!

  4. Mai este un aspect care ti-a scapat! Acest algoritm matematic de care vorbesti este stiut de banca, de digipass si nu in ultimul rand de hoti !!! Daca cineva a intrat si a descoperit codul tastat sigur va sti care este codul generat pentru urmatoarea logare. In opinia mea aceste dispozitive sunt destinate mai mult inducerii in mintea clientilor bancii a unui sentiment de siguranta.

  5. ” Ce este mai grav, dacă folositi digipass si faceti tranzactii bancare de acasă, va puneti in pericol conrurile si economiile de la bancă”

    Afirmatie cat se poate de falsa, acest digipass are exact rolul de a evita fraudele bancare facute de acasa, el generand o parola noua la fiecare 30 de secunde, parola care este sincronizata cu banca printr-un algoritm matematic. Deci stati linistiti cei cu digipass si alte dispozitive de la diferite banci care genereaza o parola pentru a va loga pe contul din banca. este imposibila ghicirea unui astfel de cod(parola) mai ales ele fiind formate in cele mai multe cazuri din 6 cifre sau mai mult!

Comments are closed.