Atenție la drogații din trafic – La volan, sub influența substanțelor psihoactive

Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii cărășeni. Depistați de polițiștii rutieri, la volan, sub influența substanțelor psihoactive

Ieri, în toiul zilei, polițiștii rutieri de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe strada Timișoarei-Triaj, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Reșița, în cazul căruia aparatul Drugtest a indicat rezultat pozitiv pentru THC.

De asemenea, la controlul autoturismului în interior au fost găsite două folii de staniol conținând materie vegetală de culoare verde-oliv, care au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cursul nopții, la ora 01.50, un alt tânăr de 23 de ani din Reșița a fost depistat de polițiștii reșițeni conducând un autoturism pe strada Timișoarei-Triaj, iar la testarea Drugtest polițiștii au stabilit că acesta a consumat substanțe psihoactive.
Aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru THC.

La controlul autovehiculului, în interiorul mașinii au fost găsite fragmente vegetale de culoare verde-oliv, care au fost ridicate de polițiști pentru continuarea cercetărilor.

În ambele cazuri, cei doi bărbați au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

Consumul de alcool și droguri scade nivelul de concentrare al atenției la volan, scade percepția, câmpul vizual se reduce, iar timpul de reacție se mărește. O altă consecință a consumului acestor substanțe este reprezentată de evaluarea greșită a distanțelor și a vitezelor, pericolele și riscurile în trafic fiind subestimate, capacitatea de gândire și reflexele diminuate ceea ce crește semnificativ riscul implicării în accidente rutiere.

Fiți responsabili în trafic! Nu conduceți vehicule sub influența alcoolului sau a drogurilor!

Nu vă puneți în pericol viața și libertatea și nu fiți indiferenți la ceilalți participanți la trafic!

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Atenție la drogații din trafic – La volan, sub influența substanțelor psihoactive

 • 15 martie 2023 la 1:50
  Legătură permanentă

  Breee…! E urmarea a regimului ILIESCU! „Noi avem drepturi – NU si obligații!

 • 14 martie 2023 la 19:43
  Legătură permanentă

  Ooooo … ce mare surpriza !!!
  Pai sunteti in capitalism breeeeee … este o normalitate !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *