Au pohtit la pește românesc,doi sârbi au trecut ilegal frontiera pentru a bracona

DSC00422Politiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Moldova Veche au depistat doi cetăţeni sârbi care desfăşurau activităţi ilegale de pescuit pe Dunăre, în apele teritoriale româneşti.
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Moldova Veche – ITPF Timişoara au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere S.C.O.D., pe direcţia kilometrului fluvial 1069,5 al Dunării, în apele teritoriale româneşti, la aproximativ 50 metri de mal, o ambarcaţiune cu motor, având la bord două persoane.
Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră cu o ambarcaţiune, pentru legitimarea persoanelor.
La vederea lucrătorilor noştri, cele două persoane din ambarcaţia suspectă s-au deplasat cu toată viteza în amonte spre şenalul navigabil, încercând să scape de urmărire şi aruncând din barcă peştele capturat. Poliţiştii de frontieră au interceptat ambarcaţiunea, cei doi bărbaţi fiind conduşi la sediul S.P.F. Moldova Veche pentru cercetări.
În urma verificărilor şi din declaraţii, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţenii sârbi Ristic.T şi Goran I., în vârstă de 49 respectiv 44 ani, care intenţionau să pescuiască în apele teritoriale româneşti.
Pe numele celor două persoane poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de: trecere ilegală a frontierei de stat, nedeţinerea autorizaţiei de pescuit şi a licenţei pentru ambarcaţiuni, deţinerea făra documente legale a peştelui şi conducerea unei ambarcaţiuni fără a deţine certificat de capacitate corespunzător.
Cele două persoane au fost returnate autorităţilor sârbe prin P.T.F. Naidăş.

Purtător de cuvânt,
Agent de poliţie Echert Ermina.

Comentarii

comentarii