Au salvat o casă şi un suflet chinuit la Ramna VIDEO

Tanti Nena are 76 de ani şi locuiește în Ramna. Este o femeie micuţă de stat, pe care au lăsat-o puterile, dar zâmbeşte tot timpul şi ia viaţa aşa cum este. Acum doi ani, când au fost inundațiile la Ramna, pârâul care trece prin spatele casei, i-a inundat toată gospodăria care cândva era cea mai mândră de pe stradă. Nu a avut cum să i se opună, i-a afectat toată casa. O parte din anexele din spatele casei au căzut cu totul.

Acum locuieşte într-o bucătărie mică, vizibil afectată, cu pereţii plini ge găuri şi afumaţi de soba mică. Și au trecut doi ani și nimeni nu i-a întins o mână de ajutor. Fiindcă are o palmă de pământ, nu a beneficiat nici de ajutor social. Mai are o soră în sat, dar și aceea este foarte bătrână și este cu familia ei. Și totuși, când totul părea uitat, cineva și-a amintit și de necazul ei Este vorba de cel mai tânăr consilier local din sat care a apelat la ajutorul unor oameni de bine.

Este vorba de o familie de tineri din Timișoara, Nicoleta și Radu Trifan. În urmă cu câțiva ani, cei doi au cumpărat o casă veche în satul Valeapai pe care au vrut să o facă o casă de vacanță. Și de aici a pornit o adevărată pasiune din a salva și renova casele vechi, din satele din zona Ramna – Valeapai. Mai ales că în casele vechi trăiau bătrâni singuri ce nu mai aveau puterea de ași repara singuri casele.

Cei doi au mai strâns în jurul lor alți tineri și nu numai și până în prezent, au salvat patru case și …..patru destine ale unor familii de bătrâni singuri. Sâmbăta, în 2 iunie, s-a dat adunarea la tanti Nena, o bătrână din satul Ramna care nu mai avea nimic în afara unei case vechi de 150 de ani afectată rău de inundațiile de acum doi ani.

Au făcut apel pe internet și lumea nu a rămas nepăsătoare. Au primit materiale de construcție, au primit mobilă, un televizor și ceva haine. Aproape 20 de oamni, din Timișoara și localnici, au reparat pereţii, podeaua, au făcut acoperişul, au văruit camerele, au vopsit geamurile şi uşile şi astfel au ajutat-o pe tanti Nena să simtă că stă din nou într-o casă adevărată.

Cu pașii mici și șovăielnici, tanti Nena a făcut și ea ce a putut. Nu prea înțelege ea ce i se întâmplă, ce este cu atâta lumea acolo, dar a simțit căldura sufletească și bunătatea inimilor celor ce au venit să o ajute.

Acţiunea va continua în weekendul viitor când vor fi executate alte lucrări. Până atunci, cu ajutorul celor ce vor da facă o faptă bună, se vor strânge materiale de construcție și ce mai oferă oamenii de bine. Ar mai fi nevoie de un aragaz cu butelie fiindcă pe cel al bătrânei l-a luat apă, un frigider, o maşină de spălat. Lucruri normale pentru oricine, dar imposibile și irealizabile bătrânei dacă nu i le vor oferii de cei care nu mai au nevoie de ele.

Comentarii

comentarii