Azi gatim cu Angela Petric: cascaval pane cu cartofi pai

Când sunt presata de timp (nu este o regula!) si vreau sa gatesc ceva rapid, dar gustos, cu ingrediente putine fara sa ma pregatesc dinainte, cu ce am  la indemana – cascavalul pane se califica pe deplin. Cum o sa vedeti si in lista cu ingrediente prezentata mai jos, cred ca o sa-mi dati dreptate! In cativa pasi avem un preparat delicios.Va invit sa parcurgem reteta, impreuna.

Avem nevoie de:

– cascaval…400 g – o felie mare de persoană
– oua…2 bucati
– faina…3 linguri
– pesmet…3 linguri
– ulei…100 ml
– sare…dupa gust
– gramaj pentru 4 portii
– timp de preparare…~ 20 minute
Etape de lucru:
1. Pregatim ingredientele enumerate mai sus si feliem cascavalul dupa preferinta.

Preparare cascaval pane- etapa 1
2. Intr-un castronas spargem si batem oule,adaugam sarea,apoi ne pregatim pentru impanarea cascavalului.Fiecare felie de cascaval o trecem mai intai prin ou,apoi prin faina,din nou prin ou si la urma prin pesmet.
Preparare cascaval pane- etapa 2
3. Asezam cascavalul impanat intr-un vas,bucata cu bucata.
Preparare cascaval pane- etapa 3
4. Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit la foc potrivit apoi trecem la prajit. Fiecare felie de cascaval o prajim pe ambele fete.Atentie,prajirea merge foarte repede.Treptat,cand s-au rumenit le scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete de bucatarie si le punem intr-un vas.
Preparare cascaval pane- etapa 4
5. Gata, cascavalul pane se poate servi alături de o porție bună de cartofi prajiți pai cu salata verde sau cu murături.
Preparare cascaval pane- etapa 4
Va doresc, pofta buna!
Multumiri Anglei Petric pentru rețetă, puteți găsi alte preperate gustoase AICI: http://www.reteteangela.com/2015/02/cascaval-pane.html

Comments

comments

Powered by Facebook Comments