Bănățenii se iau de piept cu miticii pentru salvarea Semmeringului Bănățean VIDEO FOTO

DSC05014După pupicii și îmbrățișările cu politicieni, oficiali și oficialități, prilejuite de implinirea sâmbătă- 21 septembrie a 150 de ani de la inaugurarea celei mai vechi căi ferate din România, cei din fruntea CFR-ului, duc mai departe lupta de a înfrânge şi ultima fărâmă din mândria Banatului Montan, ultima fărâmă din Semmeringul Bănăţean, ultimul bastion a ceea ce a însemnat ingeniozitatea inginerească şi dezvoltarea industrială a zonei de sud-vest a ţării, a Banatului de Munte.
CFR vrea cu ori ce preţ să scape de calea ferată istorică a României şi Banatului: calea ferată Oraviţa- Anina. Asta în condiţia în care sâmbătă 21 septembrie, a fost mare balamuc cu aniversarea a 150 de ani de când a fost dată în funcţiune această cale ferată. Fanfară, slujbă cu sobor de preoţi, dansuri populare, multe, foarte multe discursuri politice şi toate aiurea fiindcă nu s-a ales nimic din tot ce s-a promis acolo. CFR îşi face de cap şi vrea pieirea monumentului. Explicaţia lor este una simplă de tot: nu aduce bani şi gata. De parcă cultura şi istoria au adus vreo dată bani mulţi.
Începând cu anul 2006, CFR a tot adus în discuţie închiderea cele mai vechi căi ferate montane din ţară. Au fost ridicate şi elaborate tot felul de idei referitoare la soarta obiectivului, dar ,,s-a tăcut şi s-a făcut” adică, s-a mers mai departe pe ideea de a scăpa de ea cu ori ce preţ. În 2012, CFR a scos pentru prima dată ruta la licitaţie, însă nici atunci şi nici la următoarele acţiuni de acest gen, tltima în luna mai a acestui an, niciun investitor nu a fost interesat să o exploateze.
În aceste condiţii, miercuri 25 septembrie 2013, a avut loc o nouă licitaţie publică cu strigare la Bursa Română de Mărfuri. Dacă în luna mai 2013- dată la care a mai avut loc o licitație similară, ştiam ce va urma, (faptul că va fi organizată o nouă licitaţie- cea din 21 sept)- de această dată, speranţele sunt aproape de zero fiindcă nu ştim ce va fi de acu înainte fiindcă nu s-a prezent nici un ofertant pe acest tronson de cale ferată. Ce se va alege din Semmeringul Bănăţean.
În aceste condiții, Asociaţia “Pro Banatul de Munte” a organizat vineri, 27 septembrie la Reşiţa, o audiere publică cu tema „Semmering-ul bănăţean – Trecut şi Viitor”. Printre activităţile pe care acest for şi le propune sunt de a găsi soluţii, pe baza celor peste 50 de depoziţii scrise şi susţinute public de reprezentanţii societăţii civile, propuneri privind reabilitarea şi susţinerea economică a căii ferate Anina – Oraviţa.
Concluziile privind expunerile prezentate vor fi dezvoltate în cadrul unei conferinţe de presă cu reprezentanţii forurilor judeţene şi locale, în cursul săptămânii viitoare. Acum, să vedem ce va urma, cine ne va baga în seamă, cui îi pasă de acest monument unicat in Europa estică și de sud-est. Să nu uităm că tunelurile și trecerile printre stânci, au fost săpate cu dalta, ciocanul și barosul fiindcă pe atunci, dinamite nu se inventase încă.
InfoCs vă prezintă un material realizat la întâlnirea de la Cj, sunt câteva intervenții doar, dar concludente pentru ce a fost acolo.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments