@Breaking newsActualitate

Banatul Montan se topește sub temperaturile ridicate – Canicula 2022 VIDEO

Banatul Montan se topește sub temperaturile ridicate. Valul de căldură care a devastat Europa a ajuns și în România și implicit în Caraș-Severin. Temperaturile au atins recorduri greu de suportat de către locuitorii Banatului de munte.

Zilele acestea temperaturile par că s-au întrecut să doboare record după record atingând chiar și 41 de grade Celsius, iar pentru mâine meteorologii au emis o nouă avertizare tip cod portocaliu pentru val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. Cărășenii au suport cu greu temperaturile ridicate din această perioadă. 

Autoritățile publice cer populației să fie precaute și să se protejeze de temperaturile ridicare. De altfel în mai multe localități din Caraș-Severin au fost deschise puncte de prim ajutor pentru populație.

Valul de căldură sew va intensifica si in Banat.  În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37 pănă la 40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Comentarii

comentarii

One thought on “Banatul Montan se topește sub temperaturile ridicate – Canicula 2022 VIDEO

  • urat bloc…urat peisaj…daca te „uiti in viteza „,parca ar fi peisaj din Ucraina…

Comentariile sunt închise.