@Breaking newsActualitate

Bărbat bătut cu parul, aruncat în Dunăre și lăsat să înghețe la -14 grade la Moldova Nouă EXCUSIV VIDEO

POLIȚIȘTI DIN MOLDOVA NOUĂ CERCETAȚI PENTRU CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, TENTATIVĂ LA OMOR CALIFICAT, LIPSIRE DE LIBERTATE ÎN MOD ILEGAL, FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI, ABUZ ÎN SERVICIU ȘI FALS INTELECTUAL – EXCLUSIV VIDEO

La data de 3 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin și Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județului Caraș-Severin, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și alte mijloace de probă necesare soluționării cauzei, 7 persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracțională, fiind conduse la audieri.

În cauză, se desfășoară cercetări privind activitatea unui grup infracțional organizat constituit, având ca scop săvârșirea infracțiunii de omor calificat cu premeditare. Acest grup ar fi fost constituit de trei persoane, din orașul Moldova Nouă, județul Caraș – Severin și ar fi fost sprijinit de alte 4 persoane.

Astfel, în vederea atingerii scopului grupului infracțional organizat, cele trei persoane care ar fi constituit grupul infracțional organizat, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, ar fi abordat, supravegheat și urmărit o persoană vătămată, pe care ar fi atacat-o, după ce aceasta ar fi ajuns în dreptul imobilului în care locuiește, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele și o bâtă.

De asemenea, acestea ar fi introdus-o, împotriva voinței sale, în portbagajul unui autoturism.

Persoanele bănuite ar fi transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea, unde una dintre acestea ar fi încercat să o înece, ținând-o cu forța cu capul în apă.

Întrucât bănuiții și-ar fi dat seama că a fost alertată Poliția, aceștia ar fi abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și ar fi reușit să fugă, cu sprijinul unei a patra persoane.

Astfel, la data de 3 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș – Severin au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

În cursul zilei de 4 noiembrie a.c., fiind sesizat cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv a celor 4 persoane reținute în cauză, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de unul dintre bărbații bănuiți și luarea măsurii controlului judiciar față de alți doi bărbați. Cu privire la cea de-a patra persoană bănuită, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă.

Cercetările sunt continuate, în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Având în vedere măsurile dispuse față de trei polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, într-un dosar penal instrumentat la nivelul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritoriul Caraș-Severin, față de persoanele în cauză se aplică prevederile legale, în conformitate cu Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului.

Comentarii

comentarii