Bătrân atacat și sfâșiat de câini la Reşita – Dosar penal pentru proprietară EXCLUSIV VIDEO

A fost începută urmărirea penală în cazul bărbatului de 88 de ani din Reșița care a fost atacat și mușcat de câini ieri după-amiază, pe o stradă de la periferia orașului. Cercetare penală vizează o femeie care deține mai mulți câini maidanezi pe care îi adăpostește pe un teren de la marginea Reșiței, în zona în care s-a petrecut incidentul.


 În urma incidentului petrecut ieri la periferia Reșița, într-o zonă în care sunt mai multe sălașe și construcții improvizate, polițiștii au deschis un dosar penal pe numele unei femei care, de mai mulți ani, adăpostește în zonă câini fără stăpân. În cursul zilei de astăzi, o parte dintre patrupede, care nu sunt microcipate, au fost ridicate de lucrătorii primăriei. Deocamdată, cercetare penală vizează neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin, urmând ca, în funcție de rezultatele anchetei, să fie deschis un dosar și pentru vătămare din culpă.

La Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin nu au existat sesizări, în trecut, cu privire la incidente produse de câinii din acea zonă a Reșiței.
Primarul Reșiței, Ioan Popă, spune că atacul a avut loc undeva la marginea oraşului, chiar afară din ora, mai exact, iar câinii ar aparţine unei femei bolnave psihic. Edilul mai spune că s-au luat măsuri de prindere a câinilor vagabonzi. În padocul Reșița sunt aproape 400 de câini și conform legii, o parte din ei ar trebui eutanasiaţi, dar sunt multe ONG-uri care fac scandal pe această temă.

Primarul mai spune că în jurul orașului sunt f multe ,,grădini și maghernițe” amenajate pe domeniul public care s-au transformat într-un fel de depozite cu lucruri şi obiecte adunate de peste tot și unde s-au amenajat fel de fel de cotețe și magazii ilegale și care sunt adevărate focare ce vor fi desființate și demolate toate în lunile următoare.
Adevărul este că în Reșița funcționează singurul serviciu organizat de gestionare a câinilor vagabonzi. Cine a ieșit zilele acestea prin oraș, mai ales seara, au avut surpriza să vadă printre blocuri, mai ales pe la ghenele de gunoi, foarte mulți câini. Asta în condiția în care la Reșița, în ultimii ani, aproape au dispărut câinii vagabonzi dintre blocuri. Acest lucru dovedește din nou că la Reșița au ajuns câini aduși din altă parte, din alte localități și eliberați la Reșița.  

Comentarii

comentarii

3 thoughts on “Bătrân atacat și sfâșiat de câini la Reşita – Dosar penal pentru proprietară EXCLUSIV VIDEO

  1. Dupa parera mea, peste 90 la suta din cainii fara stapan provin de la cei care au in folsinta terenuri de la primarie. Spre exemplu in zona km 8 „comoara” drumul spre Terova, aprope toti acesti „chiriasi” hranesc cainii hoinari din zona. Cei mai multi caini au adusi chiar de acestia si dupa o perioada, pentru a nu putea fi trasi la raspundere, o mare parte au fost lasati liberi pe domeniul public. Am sesizat primaria despre pericolul pe care-l reprezinta, mi-am lasat nr. de telefon, am locuit in zona in acea perioada si m-am oferit sa dau detalii ca nume, nr. de telefon, numere de inmatriculare etc. pentru idntificarea acelor persoane insa am primit un raspuns halucinant! Nu cred ca e momentul sa intru in detalii dar sunt convins ca este doar o problema de timp pana cand se va intampla o tragedie mult grava ca aceea de la Calnic, tinand cont de cainii din rasa perculoasa care sunt crescuti in zona pe domeniul public.

  2. D-le primar deşi sunt deţinător şi iubitor de animale, recomand eutanasierea câinilor care în termen de 15 zile nu sunt adjudecaţi de nimeni. ONG-urile să-i adopte nu să latre !!!!!!

Comments are closed.