Bei mai multă cafea, trăiești mai mult

Știai că dacă bei cafea, vei trăi mai mult? Cel puțin asta este concluzia oamenilor de știință. Concluzia vine în urma unui studiu realizat de Institutul Naţional de Cercetare a Cancerului din Statele Unite ale Americii.
Potrivit cercetătorilor, oamenii care consumă cafea trăiesc mai mult și au un risc redus la boli, precum Alzheimer și diabet.

Bărbaţii care au băut şase căni de cafea pe zi în timpul studiului, timp de 14 ani, şi-au redus cu 10% riscul de a înceta din viaţă în această perioadă, în timp ce la femei procentul a fost de 15%.

Un alt studiu a demonstrat faptul că cei care beau trei căni de cafea pe zi prezintă un risc mult mai scăzut de a muri faţă de cei care nu consumă cafea.

Studiul s-a desfășurat în SUA și a implicat 185.000 de adulți, cu vârste cuprinse între 45 și 75 de ani.

Rezultatele au arătat că băutorii de cafea au un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare, respiratorii, de rinichi, cancer și diabet.

Subiecții care au băut o ceașcă pe zi au înregistrat un risc cu 12% mai mic de a muri pe parcursul studiului, decât cei care n-au consumat deloc cafea. În schimb, pentru cei care au consumat trei cești pe zi, procentul a ajuns la 18%.

Comentarii

comentarii