Bocșa și mai multe localități din Caraș Severin, sufocate de gunoaie – Ce spune primarul orașului Bocșa

Ultimele informații arată că nu doar Reșița este invadată de gunoaie. Aceeași situație se repetă și la Bocța. Și acolo, pubelele sunt pline iar ghenele de gunoi sunt acoperite de gunoi mmenajer. Legat de această problemă, pe adresa redacției am primit un punct de vedere al primarului orașului, Eugen Cismăneanțu. Iată ce spune edilul șef în scrisoare sa:

,,În data de 09.11.2015, pe ordinea de zi propusă pentru Adunarea Generală a Asociaților ADI INTERCOM DEȘEURI CARAȘ-SEVERIN, am fost informați că, în data de 31.08.2015, Contractul nr. 446/2013 încheiat între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Intercom Deşeuri Caraş-Severin” şi Asocierea S.C. GREEN ECOBAUER S.R.L. şi S.C. SALPREST RAMPA S.A. a încetat de drept.
În baza clauzelor contractuale prevăzute în Contractul nr. 446/2013, Asocierea S.C. GREEN ECOBAUER S.R.L. şi S.C. SALPREST RAMPA S.A. are obligaţia de a asigura depozitarea deşeurilor de pe raza oraşului Bocşa timp de 90 de zile de la data încetării de drept a contractului amintit, respectiv până la data de 30.11.2015.

Având în vedere că, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Intercom Deşeuri Caraş-Severin”, asociaţie din care unitatea administrativ teritorială Bocşa face parte şi care are obligaţia de a reprezenta interesele oraşului în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor, nu a luat în timp util măsurile care se impuneau potrivit legii, acum ne aflăm în situaţia în care, începând cu data de 01.12.2015, să nu mai avem posibilitatea de a colecta şi depozita deşeurile de pe raza oraşului Bocşa. Consecinţele vor fi grave, putând fi periclitată atât sănătatea populaţiei, cât şi protecţia mediului înconjurător”.

În același comunicat, primarul Cismăneanțu mai spune că: ,,În data de 19.11.2015, a fost convocat, la sediul Primăriei Orașului Bocșa, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Orașului Bocșa, ședința având pe ordinea de zi imposibilitatea transportării şi depozitării deşeurilor de pe raza oraşului Bocşa, începând cu data de 01.12.2015. În cadrul acestei ședințe, a fost adoptată Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Oraşului Bocşa, nr. 1/19.11.2015 privind constatarea stării generatoare a situației de urgență și iminenta amenințare a acesteia, constând în imposibilitatea, transportării și depozitării deșeurilor de pe raza unității administrativ-teritoriale Bocșa, începând cu data de 01.12.2015.

Despre situația expusă anterior am informat atât Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Garda de Mediu Caraș-Severin cât și Agenția de Mediu Caraș-Severin, pentru a fi dispuse măsurile care se impun în vederea ieșirii din această situație de urgență.

În prezent se încearcă la nivelul județului Caraș-Severin, deblocarea situației, în care se află atât orașul nostru cât și celelalte localități membre ADI INTERCOM DEȘEURI CARAȘ-SEVERIN. Sperăm ca în cel mai scurt timp această situație sa fie remediată.Vă vom ține la curent”.

Cu stimă,
Primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneațu

Comentarii

comentarii