Borza: ,,De starea actuala a UCMR este vinovat Bogdan Buzăianu” Si Chebutiu! – spun analisti

Administratorul judiciar al UCM Reșița, Remus Borza, a fost audiat astăzi, în calitate de martor, la DNA. Procurorii anchetează un contract de retehnologizare a Hidrocentralei Porţile de Fier 2, din cadrul Hidroelectrica, societate de stat la care tot Remus Borza este administrator judiciar. Potrivit Agerpres, la ieșirea din sediul DNA, Borza a declarat că este vorba de două contracte demarate în urmă cu 15 ani, cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro, aici fiind inclusă și retehnologizarea Porților de Fier I.
El a spus că aceste contracte au afectat „dramatic” Hidroelectrica, deoarece compania a înregistrat un prejudiciu de un miliard de euro prin acordarea de lucrări prin încredințare directă, fără a se recurge la o procedură transparentă de licitație.

În opinia sa, responsabil pentru această situație este un consorțiu de firme care a beneficiat, în perioada 2007-2010, de lucrări cu încredințare directă de la Hidroelectrica, în detrimentul companiei de stat. În aceeași situație s-a aflat și UCMR, societate care a devenit indezirabilă la acordarea de contracte publice, în ultimii ani, fiind preferate firmele străine. Remus Borza a mai amintit în declarația sa despre prezența omului de afaceri Bogdan Buzăianu în majoritatea contractelor de retehnologizare de la Hidroelectrica. Administratorul judiciar al UCMR îl consideră pe acesta responsabil și de starea de degradare de la uzinele reșițene.

Comentarii

comentarii

One thought on “Borza: ,,De starea actuala a UCMR este vinovat Bogdan Buzăianu” Si Chebutiu! – spun analisti

  • 13 iulie 2016 la 7:51
    Permalink

    Unde sunt solutiile pentru iesirea din starea de fapt..ca pana acum doar bla bla

Comentariile sunt închise.