BREAKIN NEWS Austria TAIE alocațiile pentru COPIII români. Decizie de ultimă oră

Nationalrat a decis in aceasta seara, cu voturile ÖVP și FPÖ indexarea alocațiilor plătite de statul austriac. După implementarea legii, alocațiile vor fi ajustate la nivelul din țara în care locuiec copiii persoanelor angajate în Austria.

Alături de organizatia AEBS.org, care luptă pentru drepturile românilor din Austria și Germania, eurodeputații din partidele de opoziție SPO, Verzii si NEOS, au trimis de asemenea o scrisoare de protest cancelarului Sebastian Kurz(ÖVP) dar si vicecancelarului Heinz-Christian Strache (FPÖ), ce critica clar indexarea alocatiilor pentru copiii din afara Austriei.

„Hotărârea pronunțată astazi de Consiliul Național Austriac se va încheia la Curtea Europeană de Justiție, deoarece indexarea prestațiilor familiale în funcție de locul de reședință în UE este ilegală. Comisarul european responsabil Thyssen a declarat acest lucru de mai multe ori cu privire la planurile austriece „, se arată în document.

Pentru deputații europeni Angelika Mlinar (NEOS), Evelyn Regner (OSP) și Monika Vana (verde) votul de astăzi pentru indexarea alocațiilor este „o oră neagră pentru Republica Austria”. Un pilon central al pieței interne, libera circulație a persoanelor, ar fi „în mod deliberat subminate – în ciuda faptului că aceasta este o încălcare a dreptului UE, care a fost deja reclamat de către Comisia Europeană.” Decizia este o „măsură anti-europeană și naționalistă” a guvernului federal turchiz-albastru spun cei de la https://www.stiridiaspora.ro/austria-taie-aloca-iile-pentru-copiii-romani-decizie-de-ultima-ora_6415.html.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „BREAKIN NEWS Austria TAIE alocațiile pentru COPIII români. Decizie de ultimă oră

  • 25 octombrie 2018 la 11:53
    Permalink

    Dar taxele pe care le platim in Austria vor fi tot la nivelul tarii noastre? De ex asigurarea minima obligatorie este aprox 180€ pe luna…sau la taxe suntem egali pe cand la drepturi suntem Romani?!

  • 24 octombrie 2018 la 23:42
    Permalink

    Vai de noi !! De ce nu au copii nostri alocați decente și nu am fi nevoiți să le facem alocați prin tari straine!!Si de ce nu avem și noi salarii sa putem trăi cît de cît decent și nu am pleca de lîngă copii nostri!!

Comentariile sunt închise.