BREAKING NEWS PERICOL DE POLUARE PE DUNĂRE, O BARJĂ ÎNCĂRCATĂ CU ÎNGRĂȘĂMINTE S-A SCUFUNDAT ÎN APROPIEREA PORTULUI MOLDOVA NOUĂ

BREAKING NEWS PERICOL DE POLUARE PE DUNĂRE, O BARJĂ ÎNCĂRCATĂ CU ÎNGRĂȘĂMINTE S-A SCUFUNDAT ÎN APROPIEREA PORTULUI MOLDOVA NOUĂ.

O navă – barjă încărcată cu îngrășăminte chimice s-a scufundat astăzi în jurul prânzului în Dunăre. Evenimentul s-a petrecut în apropierea portului Moldova Nouă. Evenimentul s-a petrecut în timp ce nava se afla în așteptarea reviziei de ieșire din țară.

Din spusele martorilor ambarcațiunea românească era încărcată cu uree, un îngrășământ agricol obținut artificial, ce trebuia transportat în străinătate. Specialiștii din agricultură spun că produsul nu este clasificat ca substanță periculoasă. În cantități mari ureea poluează și poate afecta ecosistemul natural al Dunării.

”Ureea se obţine prin sinteză de amoniac şi bioxid de carbon, la temperatură şi presiune ridicată. Ureea (carbamida) este un îngrășământ cu azot, acesta regăsindu-se sub formă amidică. Produsuleste un îngrășământ de tip prill, liber curgător, tratat cu agenți de condiționare pentru a preveni aglomerarea.

Conform legislaţiei în vigoare, produsul NU este clasificat ca substanţă periculoasă”, a declarat Liviu Munteanu, specialist în agricultură. Dar, în cantitatea marte, afectează grav mediul.

FOTO BANAT TV

Comentarii

comentarii