Bucurii de Florii! Frații creștini catolici – la ceas de sărbătoare- Floriile!

Fraţii creştini de religie catolică sunt astăzi în mare sărbătoare. Credincioşii au fost la biserici pentru a participa la slujba religioasă de Florii.

Sărbătoarea de azi deschide de altfel pentru creştinii de religie catolică ciclul sărbătorilor pascale. Conform rânduielilor bisericeşti, acestea se vot termina la Înălţarea lui Isus – la 40 de zile de la Sărbătoarea Paştelui.

Ca şi la creștinii ortodocşi și greco-catolici, Floriile se serbează cu o săptămână înainte de Paşte şi simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim. Tot la fel ca şi la creştinii ortodocşi și greco-catolici, credincioşii romano- catolici intră de astăzi în Săptămâna Patimilor. Începând cu această seară, în biserici sunt celebrate slujbele Deniilor din Săptămâna Sfintelor Patimi.

În această duminică, în Biserica romano-catolică se sărbătoreşte şi Ziua Tineretului. Această zi, dedicată tinerilor s-a născut din dorinţa fericitului Papa Ioan Paul al II-lea în Duminica Floriilor din anul 1984, în care s-a celebrat şi jubileul tinerilor. Papa a accentuat atunci faptul că Biserica acordă în mod special o atenţie sporită tinerilor.


Multumiri pentru fotografii prietenului infocs.ro, Erwin Josef Tigla.

Comentarii

comentarii