Bugetul Primăriei Reşiţa, sărăcit cu un milion de euro de către datornici

Peste 600 de firme din Reșița au datorii către municipalitate. Valoarea totală pe care agenții economici au uitat să o plătească Primăriei se ridică la aproximativ 4,5 milioane de lei.

625 de firme apar pe lista de pe siteul Primăriei Reșița, iar datoriile lor către Direcția de Impozite și Taxe sunt cuprinse între 50 de lei și chiar 500.000 de lei. Cel mai mare datornic către bugetul local este SC Armament SA, firmă aflată în insolvență și pe care atât liderii politici, cât și liderii sindicali o vor salvată. Autorităţile locale încearcă să recupereze sumele datorate de companii, dar procesul birocratic este anevoios.

250 dintre societăţile cu datorii se află în insolvenţă sau faliment, aşa că recuperarea banilor este extrem de greoaie. Listele cu datornicii la bugetul Primăriei Reşiţa se actualizează trimestrial, în funcţie de restanţele rămase.

Comentarii

comentarii

5 thoughts on “Bugetul Primăriei Reşiţa, sărăcit cu un milion de euro de către datornici

  1. Asa este. Numai eu stiu 3 ,,patroni,, care au facut la fel. adevarul este ca si taxele astea iti freaca si strica toata directia. 

  2. Pai de unde bani? Ca fac astia smecheri firme, scot profit, fac datorii si cand au punga plina, intra in faliment sau in reorganizare, daca nu le inchid. Asta-i legea in Romania. 

  3. Gresit. Podul si parapetele de siguranta sunt ale celor de la Drumurile Nationale. Cu florile, nu stiu. 

  4. Draga Gigi, ai dato-n bara mai rau ca ala de facu accidentul pe pod. Afla matale domnu Gigi ca miile alea de flori ce fac Resita sa arate ca un oras adevarat, civilizat, frumos, sunt facute- mai exact – produse – in serele primariei. De angajatii primariei ce muncesc la ele non-stop, de iarna si pana iarna. De la samanta la floare ce o fura nesimtitu sa si-o puna in balcon. Nimeni nu a dat un leu pe flori. Sunt productie proprie – asa cum ar trebui sa aiba ori ce gospodar bun. Stiu asta fiindca am lucrat la ,,social,, la sera. Nu iau apararea nimanui, dar adevarul trebuie aratat asa cum este el. Adriana Stoica    

  5. …şi cu multe milioane de lei chiar de primar şi cloaca, prin cheltuieli total deplasate. Punem flori pe garduri, în timp ce parapetul de siguranţă al aceluiaşi pod nu răspunde unor minime norme de siguranţă.

Comments are closed.