Buletin ne-electoral al poliției cărășene – ACȚIUNI ALE POLIȚIEI RUTIERE

Polițiștii rutieri și cei de ordine publică din Caraș-Severin au acționat pentru menţinerea siguranţei publice şi salvarea de vieți prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În 7 zile, polițiștii au aplicat 468 de sancțiuni contravenționale, au reținut 31 de permise de conducere auto şi au constatat infracţiuni.

În perioada 30 mai –05 iunie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit dosare penale şi au aplicat 468 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 252 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 162 pentru neutilizarea centurii de siguranţă și 30 au fost pentru depășiri neregulamentare.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 31 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În săptămâna care a început, polițiștii vor continua acțiunile.

***

La data de 05 iunie a.c., în jurul orei 05.20, polițiștii Secției 6 de poliție Rurală Bozovici au fost sesizați despre un accident rutier ce a avut loc pe DN 57 B, între localitățile Bozovici și Anina, la km 47+300m.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că un tânăr de 21 de ani, din Anina, a condus un autoturism din direcția Bozovici spre Anina iar într-o curbă la stânga, la km 47+300m, pe fondul consumului de alcool și al neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului și s-a izbit frontal de un parapet din beton aflat pe partea stângă a sensului de mers.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto și rănirea ușoară a pasagerei pe locul din dreapta-față, aceștia fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal.

~

La data de 05 iunie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii orașului Bocșa au oprit pe strada Republicii un moped condus de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Bocșa.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Mopedistul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

~

La data de 06 iunie a.c., în jurul orei 16.54, polițiștii Secției 6 de poliție Rurală Bozovici au fost sesizați despre un accident rutier ce a avut loc la ieșirea din localitatea Lăpușnicu Mare.

La fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat de 27 de ani, din Lăpușnicu Mare, în timp ce conducea fără permis o motocicletă neînmatriculată pe raza localității, a acroșat un minor de 11 ani, tot din Lăpușnicu Mare, care s-a angajat, fără a se asigura, în traversarea străzii. După producerea accidentului, motociclistul a părăsit locul faptei, acesta fiind depistat ulterior.
În urma accidentului atât conducătorul motocicletei cât și biciclistul au fost răniți ușor, fiind transportați la spitalul din Oravița pentru îngrijiri medicale. La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului motocicletei a rezultat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și care se afla sub influența alcoolului.

~

La data de 05 iunie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii orașului Bocșa au fost sesizați despre un accident rutier produs pe strada Muzicescu din Berzovia.

Polițiștii au stabilit la fața locului că un bărbat de 61 de ani, din Berzovia, a condus un tractor la care era atașată o prășitoare, a lovit un palet de bolțari aflați în dreptul unui imobil care au căzut și avariat un autoturism.
Conducătorul tractorului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență din Reșița unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge, pe cea de-a doua refuzând-o.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

~

La data de 05 iunie a.c., în jurul orei 16.00, pe bulevardul A.I.Cuza din municipiul Reșița s-a produs un accident rutier fără victime, în care au fost implicate două autoturisme, unul condus de către un bărbat de 63 de ani, iar celălalt condus de către o femeie de 21 de ani, ambii din Reșița.
În urma verificărilor efectuate de polițiștii municipiului Reșița – Biroul Rutier, aceștia au stabilit că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la data de 29.06.2016 întrucât acesta nu a respectat indicațiile/semnalele polițistului rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

~

La data de 05 iunie a.c., în jurul orei 22.05, polițiștii orașului Moldova-Nouă au depistat pe DJ 571 un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din localitate, fără ca acesta să dețină permis.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal.

Comentarii

comentarii