Bunicutele si bunicii de la Centrul de zi s-au intrecut pentru Cupa Moş Crăciun la sport

Bunicutele si bunicii de la Centrul de zi s-au intrecut . Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Reșița, a fost în sărbătoare. Mai bine spus, o sărbătoare a sportului și bucuriei. Bunicii care vin la centru au petrecut o zi sportivă. S-a jucat remy, s-au făcut fel de fel de exerciții de gimnastică, și mai ales, totul a fost făcut cu multă voie bună și cu bucurie. Bătrânii au făcut mișcare la primele ore ale dimineții. Încă de la deschidere, bunicuțele și bunicii, au venit la centru, au îmbrăcat o ținută cât mai lejeră, au luat tricoul special pe ei și au trecut la treabă. ,, Competiția a fost organizată de doamna profesor Liliana Dacica împreună cu studenții UEM de la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Campionatul s-a desfășurat pe două categorii: sportul fizic și sportul minții. Toți participanții au fost recompensați cu medalii și ciocolată de la Moș Crăciun” spun organziatorii.

 

 

Cu toții au făcut exerciții și mișcare – toate exercițiile fiind recomandate și urmărite de specialiști. Cadre didactice și studenți de la Facultate de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Eftimie Murgu vin în fiecare săptămână într-o zi aleasă de bătrâni și împreună cu aceștia, aleg cele mai bune și facile exerciții fizice pentru seniori.

Nu a contat că aproape toți ,,sportivii” erau trecuți bine de vârsta de 70 de ani, nu a contat nici durerea reumatică din genunche sau umăr. A contat doar că au fost din nou împreună în casa în care se simt ca acasă, se simt prieteni printre prieteni. Mai ales că personalul Centrului de zi le acordă nu doar toată atenția, ci, le acordă toată dragostea. Mulți dintre ei nu mai au pe nimeni lângă ei, locuiesc singuri și dacă s-ar putea, nu ar mai pleca nici seara de la centru.

,,Sunt bunicii și părinții noștrii. Nu spunem ,,ca și ”. Nu! Efectiv, între ei și noi, cei din cadrul personalului, s-a format o legătură specială. Ne povestesc ce-i doare, ce necazuri au, noi îi ascultăm, le împărtășim din ce știm noi, din mersul lumii contemporane, ei ne ascultă și ne mulțumesc cu un zâmbet sau o îmbrățișare și o vorbă bună” spune Nadia Pasici, directoarea Centrului de zi.

Bunicutele si bunicii de la Centrul de zi s-au intrecut . Fiindcă numărul participanților la aceste activități a fost foarte mare, seniorii s-au împărțit în două tabere: una la sala de jocuri, iar cealaltă la sala de sport. Apoi, au făcut rocada. Fiecare participant a primit o medalie, un tricou și un micuț cadou.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments