Cainele salvat de tinerii din Resita, are acum si un camin VIDEO

Săptămâna trecută, joi noaptea, doi tineri din Reşita, au găsit în mijlocul drumului, în zona Triaj, un câine maidanez lovit de o maşină. Bietul animal se zvârcolea de durere şi nimeni nu a oprit să vadă ce este cu el. Au trecut câteva maşini, dar doar au trecut. Nu i-a păsat nimănui de durerea şi urletele unui animal lovit de o maşină şi abandonat în drum.

Şi totuşi, cineva a oprit. Au oprit două maşini. Şi nu doar că au oprit, dar după ce au văzut despre ce este vorba, au şi acţionat. Au acoperit bietul animal cu o pânză şi l-au liniştit cât de cât, să nu se mai zbată. Apoi, au sunat la mai multe numere de telefon, la asociaţii şi medic veterinari, dar nimeni nu le-a răspuns în puterea nopţii. Unul dintre tineri, a plecat şi a adus acolo cu maşina o tânără care la fel de inimoasa ca şi ei, nu s-a sfiit de faptul că animalul este rănit, că sângera. L-au luat şi l-au urcat în autoturism după care l-au dus acasă la unul dintre ei ca să ajute animalul.

De aici, putem spune că viața maidanezului, s-a schimbat în totalitate. Câinele a fost preluat de către asociaţia de protecţia animalelor WIOCA, asociaţie care va suporta toate costurile medicale, iar după vindecare, câinele va rămâne în adăpostul celor de la WIOCA. Bietul animal are mai multe boli, inclusiv o dermatită urâta. Dar asta nu i-a oprit pe OAMENI să-l salveze şi să apere viața.


Întrebați de nume, cine sunt ei, tinerii au răspuns simplu: niște oameni din Reşita. Noi subscriem şi spunem că SUNT ADEVĂRAŢI OAMENI DIN REŞITA.

UPDATE – din pacate, am primit o veste trista: catelusa a murit. Iata ce scrie Sorin Mezin, unul dintre membrii coordonatori ai WIOCA in Caras Severin: ,,In ciuda tratamentelor aplicate a rănilor avute și a eforturilor noastre, din păcate, cățeaua a murit azi in urma unui stop cardio respirator”.

Comentarii

comentarii