Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”

În perioada aprilie – august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş Severin va desfăşura activităţi în cadrul campaniei naţionale de prevenire a furturilor din locuinţă: „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”, derulată de Poliţia Română în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

Campania, al cărei scop îl reprezintă informarea populaţiei cu privire la principalele modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţe, se înscrie în Programul de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului – prioritate naţională a Poliţiei Române pentru anul 2016 şi abordează un gen de infracţionalitate care are o pondere mare în totalul infracţiunilor de furt dar şi un impact deosebit în ceea ce priveşte percepţia populaţiei asupra siguranţei personale.

Pentru fiecare cetăţean locuinţa reprezintă spațiul în care se simte în siguranţă, iar orice încălcare a acestui spaţiu intim de siguranţă personală generează o stare de disconfort şi nelinişte, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat.
Un argument important în susţinerea acestei campanii a fost reprezentat de importanţa conştientizării de către publicul ţintă a necesităţii adoptării unei atitudini

prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii precum şi a consecinţelor neadoptării unor masuri preventive fundamentale. Un geam lăsat deschis, o uşă neasigurată sunt de cele mai multe ori “invitaţii pentru hoţi”. De asemenea, permiterea accesului în locuinţă a unor persoane care pretind că reprezintă diferite instituţii sau pretind că vor să cumpere sau să vândă diverse produse, nu face altceva decât să ofere o nouă oportunitate pentru infractori.

Grupul ţintă al campaniei îl reprezintă proprietarii de locuinţe din mediul urban. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului vor organiza acţiuni de promovare a mesajelor campaniei în locurile publice (parcuri, zone comerciale, cartiere etc.) şi vor participa la întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari în vederea transmiterii informaţiilor şi recomandărilor destinate prevenirii acestor furturi.

În vederea promovării mesajelor preventive a fost realizat un site tematic dedicat exclusiv campaniei, respectiv – www.prevenireafurturilor.ro., un clip video ce va fi promovat în mediul online, precum şi un spot audio ce va fi difuzat pe posturile locale de radio.

Comentarii

comentarii