Caras Severin pe Transfagarasan la cel mai mare exercitiu Salvamont

Zeci de salvatori montani din nouă judeţe ale României au participat, alături de o echipă de salvatori francezi, la un antrenament comun în Munții Făgăraş, la o altitudine de 2000 de metri în condiții de iarnă autentică cu zăpadă de un metru și condiții prielnice formării avalanșelor. .

Caras Severinul a fost reprezentat la acest exeritiu, de Horatiu Cocie, angajat din echipa Salvamont Muntele Mic si Brecica Cristian Carol, voluntar Salvamont, impreuna cu cainele de salvare Vreni Dark Kennel, din partea As.Cainii de salvare Gugulania Caransebes.

Ceea ce s-a petrecut în vârful munților, este cu siguranță cel mai mare exerciţiu al Serviciului Salvamont din România care a avut loc în ultimii ani. Totul s-a petrecut în județul Argeş, pe Transfăgărăşan, la Baza Salvamont de la Cota 2000.
Timp de 6 zile, câteva zeci de salvatori montani din nouă judeţe ale României, printre care și Caraș Severin, au participat, alături de o echipă de salvatori montani din departamentul francez Savoia, la un antrenament comun organizat în Masivul Făgăraş.

În vârful munților, în condiții de iarnă adevărată, a avut loc exerciţiul tematic la care principalele teme au fost intervenţia la avalanşă, intervenţia în abrupt pe timp de iarnă, intervenţia cu câini de avalanşă și pregătirea teoretică privitoare la organizarea completă a intervenţiei la accidentul montan.

La aplicaţie au fost prezenţi salvatori montani din judeţele Alba, Arad, Braşov, Caraş Severin, Maramureş, Mureş, Sibiu şi Vâlcea. Delegaţia franceză, compusă din trei membri, a fost condusă de căpitanul Fabien Desmartin, comandant al secţiunii Salvamont din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă din Savoia.


Foto Cristi Brecica

Comentarii

comentarii