Carasenii consuma lapte si branza de la vaci ce pasc pe groapa de gunoi VIDEO

Lapte si branza de la vaci ce pasc pe groapa de gunoi. Situaţie incredibilă la Lăpuşnicel, în Caras Severin. De mai mulţi ani, gunoiul menajer din comună sunt depozitate la marginea localităţii. Sutele de tone de gunoaie sunt aprinse periodic pentru a mai scăpa de volumul enorm al acestora. Mai grav, este faptul că animalele din sat vin şi mănâncă resturile din deponeul de gunoi. Branza si laptele provenite de la vaci, se pare ca ajunge pe pietele din zona Caransebes – Herculane.

Situaţia a fost semnalată de mai mulţi locuitori pe reţelele de socializare, dar nimeni nu a făcut nimic. Cel mai puternic ONG axat pe problemele de mediu din partea de vest a ţării, GEC Nera din Oraviţa, a semnalat de mai multe ori aceasta situaţia şi la Garda de Mediu. Dar, tot nu s-a întâmplat nimic.

Ultima postare a unui localnic – marţi 16 iulie, arata o cireadă de vaci ce paste nestingherita peste gunoaiele aruncate n marginea satului. GEC Nera s-a autosesizat şi a remis o notificare gâzii de mediu în care reaminteşte de situaţia de la Lăpuşnicel.

,,După ce Garda de Mediu ”și-a făcut datoria” și a amendat Primăria Lăpușnicel (https://www.facebook.com/…/pcb.226924232…/2283304878430536/… ) , depunerea haotică de deșeuri abandonate în natură (cu aprobarea tacită a Primăriei ) devine încet ……eternă ! După ce vacile satului sunt lăsate să-și caute mâncare printre gunoaie, deşeurile sunt periodic incinerate iar laptele și brânza sunt vândute în piețele din Caransebeș și Băile Herculane.”

Comentarii

comentarii