Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 septembrie

A mai rămas doar o săptămână până când cardul de sănătate devine obligatoriu. De la 1 septembrie, asiguraţii vor primi servicii medicale gratuite doar dacă au asupra lor documentul. Excepţie fac asiguraţii pentru care cardul de sănătate nu a fost tipărit.

Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, a explicat: „Începând cu 1 septembrie cardul funcţionează în continuare, nu a fost oprit niciodată, singura noutate este pentru cetăţenii care au cardul emis, Poşta ne-a confirmat fie ca l-a dus acasă, fie că l-a returnat Casei, şi cetăţenii din această categorie atunci când au nevoie de un serviciu medical care nu este urgent, trebuie să vină cu cardul. Trebuie să se adreseze casei acolo unde sunt asiguraţi, şi să ceară cardul. Pentru cei care nu a fost emis cardul, primesc servicii pentru că în sistem se vede dacă acest card a fost emis sau nu”.

Reprezentantul CNAS a oferit şi clarificări: „Cardul va apărea emis în sistem în momentul în care Poşta returnează borderoul din care rezultă fie că i-a înmânat cardul, fie că l-a returnat la Casă. Până la acea dată cetăţeanul figurează cu card neemis şi primeşte servicii medicale. Atâta timp cât cardul este între imprimerie şi Poştă, între Poştă şi adresa fiecăruia, între Poştă şi Casă, mi se pare normal ca pacientul, atunci când are nevoie de servicii medicale să le primească”.

realitatea.net

Comentarii

comentarii