Cascada Bigăr cu apa putina, dar tot frumoasă VIDEO

În perioada aceasta a sezonului rece, Cascada Bigăr, pare părăsită de turiști și de apa care este tot mai puțină din cauza secetei prelungite din ultima perioadă care a lovit și Banatul Montan. Cum în ultimele trei, patru luni nu a mai plouat aproape deloc și din cauză că o parte din debitul de apă este captat să alimenteze Păstrăvăria Miniș, Cascada Bigăr, riscă să-și piardă din faima care a consacrat-o în întreaga lume, dacă nu trece seceta.  Îmbucurător este că vine iarna, iar zăpada când se topeşte, o să refacă în primăvara anului 2019 debitul de apă. În această perioadă a lui noiembrie, chiar și râul Miniș este mult sub debitul normal, cum nu a mai fost de mulți ani.

Cu toate că apa este foarte puțină, Cascada Bigăr, rămâne și în aceste condiții nu tocmai favorabile, cea mai frumoasă cascadă de pe Terra prin unicitatea sa in topul cascadelor inedite, dovada fiind mușchiul care este încă verde închis, iar apa puțină și cristalină care se prelinge pe mușchiul de pe clopotul cascadei, îți dă impresia că în acest loc este poarta de intrare în Rai. Fiind sfârșit de noiembrie, turiști care vin să viziteze cascada sunt tot mai puțini. pe lngă sezonul rece, trebuie să recunoaștem că nici infrastructura spre această zonă nu este prea grozavă. Pensiuni sunt foarte puține, majoritatea închise și lipsește oferta pentru această perioadă a anului.


Asta în condiția în care Cascada Bigăr a pus județul Caraș Severin pe harta turistică a lumii. De la ,,descoperirea ei” de către……….americanii de la o revistă și site de specialitate, pe aici au trecut zeci de mii de turiști. În anul 2018, au fost mai mulți că niciodată. Probabil că în 2019, numărul lor o să fie cu mult mai mare, iar investitorii în turism o să-și facă simțită prezența în viitorul apropiat și în Banatul de munte în zona Văii Minișului.

Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii